Photoshoot I Skidtunneln

 • The sun are shining and Tompa smiling 😀

Vaknade härligt till ljuset, lite småfix inom företaget under förmiddagen och så småningom till lilla lagret för att hämta ut lampor. Inte så att tunneln är mörk, utan det är mer att kameran inte tolkar ljuset rätt och det blir inte bra utan. Sen är det alltid bättre med ljusare bilder och roligt att rigga 🙂 Så hämtade upp de grejerna, köpte mig en svalkande dryck och tog mig mot tunneln.

 • Första sättningen modeller.

Jag såg fram emot att gå in faktiskt. 24 grader utomhus får mig smälta, så minus 4 passa mig perfekt idag och skönt med avsvalkning. Vi riggade upp ljuset, jag var uppe i taket och klättra, var tvungen få ström och om jag stod på toppen av stegen, själva ”asken” så nådde jag precis och fick ordning på strömmen. Fint om jag ramlat, dragit med mig hela takrännan, då hade de blivit svårarbetat 😀

 • Elitfokus första timmen.

Grabbarna skötte sig bra, lite småkyligt att vara modell då de ibland blir väntetid och ändringar i riggen. Så var lite stressigt då schemat med modeller lät sig inte vänta, så vi körde järnet och plåtade på två olika positioner.

 • Att jag aldrig lär mig..

Ibland funderar jag hur jag klarar att överleva vardagen. Hade sån fokus på all utrustning, extra batterier och minneskort, att jag glömde min egna lilla packning. Så jag arbetade i över 5h med sommarsneakers, helt klart optimalt i min stil 😉 Nej kanske inte, men som tur är, så är man född i en igloo och jag arbetar ju aldrig med handskar, så kanske sneakers är min nya nivå och stil framöver också?… Dum idé..

 • Klädhängare, första testperson och assistent.

Anna på tunneln var med hela plåtningen, hon ville inte vara med på bild, men den här får hon bjuda på 🙂 Super snäll, leende på läpparna hela dagen och ställde upp på allt jag behövde hjälp med. Här ställer jag in ljuset och fokus inför Rasmus Bloms passering, så ställer jag in allt på henne och sen bara o köra. Sen fick hon agera klädhängare med jackor för åkarna! Tack för all hjälp Anna!

 • Anton passerar kameran.

Chefen själv Anton Persson susar in i linsen, elitåkarna är oftast svårast att plåta. Så glad vi hade 2h på oss där och kunde peppra med bilder. Ingen av bilderna jag lägger upp idag, är klara produkter. Utan lagt 5 sek redigering på de och sedan publicerat. Som tex på den här bilden, ska färger, ljus, fokus osv justeras, sen ska även nödutgång skylten bort till vänster. Sånt kommer pillas med på de bilder som Skidtunneln väljer ut och då först, kan jag visa slutprodukten.

 • Camilla & Linda var nästa modellpar.

Två glada tjejer kom åkandes och anslöt med ett leende. Härligt när modellerna är glada och positiva, allt blir så mycket enklare! För mig gällde det ligga steget före och ha planen samt utrustningen redo redan för nästkommande sättning bilder. Så här ställde jag in ljuset, bytte objektiv och sen var bam bam bam plåta på 🙂

 • Exempelbild på en av många med dessa två!

Lindas leende smittar av sig och verkligen ger bilden sån härlig energi! Bilden är i stort sett helt rå från kameran, men justering, kommer den bli helt och hållet WOW! Tack tjejer, grymt jobbat och tack för en rolig timme tillsammans! Vi ses i spåret!

 • Ändra, testa, justera, vinkla, testa, ändra osv osv

Konstant ändringar och finjusteringar krävs rakt igenom, flyttar jag stativet för blixten, måste jag ställa om kameran, ställer jag om kameran måste jag ändra blixten och så fortsätter det i 5h. Så det gäller att känna sin utrustning, veta vilka justeringar man ska göra och få det gjort snabbt, för schemat är tight och modellerna väntar.

 • Apan i taket välkomnar nästa gäng för plåtning.

7 modeller kom åkandes i en rasande fart, perfekt klar med tjejerna och redo för nästa gäng. När de kom så var jag uppe i taket och stod på stegen. Här höll jag ett litet tal och briefade gänget om hur plåtningen skulle gå till. Det är svårt att hålla igång alla samtidigt, men även detta gäng hade positiv attityd och förståelse, så det flöt på väldigt bra och humöret var på topp verkligen hos samtliga.

 • Tunneln är ju ändå episk!

Kolla här liksom, vilken jäkla inramning och möjlighet till fet bild. Finns så mycket mer potential än bara fota längdskidåkare, men de får vi ta senare och låta de idéerna sjuda lite i huvudet. Men det flyger idéer och älskar nytänket att vara först med något fränt. To be continued…

 • Leende kidz får hjärtat att smälta!

Älskar plåta barn, deras glädje är så äkta och genomträngande in i hjärtat! Med lite mer redigering här så har vi verkligen en hjärtvärmande bild att lägga till i arkivet! Som mest hade vi 11 modeller i rullning samtidigt, då gäller det att hålla allt flytande och vara effektiv. Utrustningen flyttades runt, ställdes om och blixten blinkade som ett åskväder i tunneln. Många härliga bilder blev det!

 • En liten rackare som var kameraskygg.

De är inte alltid lätt att få barnen på sin sida, om man säger så. Man får rätta sig efter dom och inte få dom känna sig obekväma. Så denna lilla sötboll kom jag inte närmare än så, fick några fina bilder och fångade ”charmen” av att vara lite blyg. Inget att göra åt, bara gilla läget och använda situationen till det bästa man kan.

 • Låga detaljbilder.

Avslutade min 5h långa plåtning med att lägga mig ner i snön, tog några såna här sekvenser och bilderna blir universala för ändamålet. Så några vändor här för skejtåkaren och vi var klara för dagen! Tackade av alla hjärtligt, stannade kvar med Anna och tog en kaffe efter samt, tvungen att lätta skallen med alla idéer jag fått i huvudet under dagen. Har många roliga projekt & idéer framöver, vissa passar fint med skidtunneln och vi kan tillsammans få till något fränt! Roligt när de är positiva, jag får förverkliga mina idéer och skapa en förhoppnings frän film! That we like!

Över +1000 bilder togs under dagen, så efter maten och med en laddad kaffekanna rensade jag grovt ut bilderna ner till ca: 300st. Utifrån dessa kommer jag sedan ta fram X antal exempel för urval till kunden och sedan skapa slutprodukten på ca 30 bilder från deras val. Bilder kommer när uppdraget är slutfört!

Kvällen slutade inte där dock, Ski Classics hade några nya idéer och tillägg behövdes göra i filmerna. Så jag pysslade med det in mot natten, deadline var 08:00 idag tisdag och tvunget bli klart fort. Inte erhållit allt material ännu, men förhoppningsvis kommer jag kunna få allt i en ”klump” snart och kan göra klart samtliga filmer för lanseringen av kalendern till nästa säsong!

 • Googlebränna har sin charm också 🙂

Efter en god nattsömn, pysslade jag lite smått på datorn för T-W MEDIA, skickade in en riktigt inspirerande avtal & offertförslag på ett projekt som sträcker sig till December. Inte fått svar ännu när detta skrivs, men återkopplar så snabbt jag vet något mer. Grymt taggad iallafall, ser stor potential och tror verkligen på projektet, vi hade gått hand i hand bra och fått till något riktigt bra tillsammans!

Iallafall, med det avklarat ville jag ut och rensa tankarna, så på med pjäxor och ut i solen på rullskidorna. Drog turen runt Fröknarna Fräs, tillbaka till Valberget där jag sen körde intervaller och kunde pusta ut ordentligt efter ett gôtt pass. En bit över 2h fick jag på klockan, låg raklång i köket hemma och åt en välförtjänt lunch på balkongen efteråt.

Arbetat lite på kontoret nu på eftermiddagen, hållit mig undan solen då jag smälter ute och tänkte nu dra iväg för att putsa lite på bilen. Kvällen väntar redigering, blir Ski Region & Ski Classics, ska försöka komma i säng tidigt, men det får arbetsflödet avgöra och energinivån på han som skriver här!

Enjoy the sun!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *