Pang pang Monday

 • Pre-meeting i hallen 🙂

En lång dag har nu börjat närma sig sitt slut. Vi spolar tillbaka och tar det från början. Vaknade redan 04:11 när jag såg klockan på telefon, herregud jag som var taggad på uppgång nu. Låg och drog mig ett tag innan jag verkat slumra till och vaknade till larmet 06. En rivig kôppenkaff och fin frukost senare, var jag på g med att bära ut allt till bilen. Väl uppe i tunneln var de flesta på hugget och jag gled in exakt 07:00, perfekt. Drack lite kaffe, planerade lite smått med statisterna och allmänt socialt trevligt inför filmandet. Hade ett kort möte innan vi gick in i kylan och satte igång att filma.

 • Henrik stakar iväg i stenhårda spår.

Gänget var taggad och jag lika så. Dock fick de lugna sig lite till en början och låta mig ta lite tid för att filma första sekvenserna när spåren är helt orörda. Man får ju bara en chans på sig innan det lämnas stavnedsättningar eller skidspår efter sig när dom pistat så fint i tunneln för projektet samt en ny dag skidåkning. Så vi filmade dom sekvenserna så fort jag mäktade med, korta introklipp som är ganska simpla men ack så viktiga för sammanhanget.

 • Varför ödsla energi när man kan få lift upp?!

De taggade statisterna fick köra lite fritt för att hålla värmen medans vi filmade startsekvenserna innan det var dags för deras roll i filmen. Ludwig Tärning fick fortsatt åka fritt och tror han ändå fick till ett hyfsat träningspass i totalt. Iallafall, tog fyrhjulingen upp till den delen jag ville filma i tunneln och planen var lagd. Anna körde upp mig på båren och en kort briefing senare för statisterna, så var det taggade gänget redo att skida vackrare än aldrig tidigare skådat 🙂

 

 • Screenshot: Blandade åldrar och erfarenhet fick plats i bild.

Första sekvensen som blev filmad var tvungen tajmas med totalt 6 olika personer och ett gott samarbete. De båda tagningar vi körde här med lite ommöblering mellan, skötte dom perfekt och tajmingen var verkligen perfekt som jag tänkte i huvudet. Ibland kan det vara svårt att få ut sin tanke och idé man själv ser i ord. Men de skötte det galant och 2 olika tagningar här att välja mellan. Bra!

 • Hänk i spets sträcker ut och Sigvard samlar fart.

För nästa sekvens flyttade vi oss lite högre upp i tunneln och vill visa att tunneln går kuperad med terrängen i Valberget. Det är svårt att visa i bildväg just för att kameran ljuger mycket med vinkel, ett enkelt sätt är just att visa några åkare kan stå i fartställning och motsvarande sida går på diagonalen. Fin sekvens och likväl här, perfekt tajming direkt! Vilket teamwork!

 • DJI Mavicen får lufta sig i tunneln.

Jag var lite nyfiken på hur drönaren skulle bete sig i tunneln, är 0 gps kontakt och svårt för drönaren att känna av miljön. Ni förstår ju själv, man borde kanske inte flyga i så trångt utrymme och utan GPS. Men jag ville prova och se hur kvalitén skulle bli. Eller om det ens var möjligt. Så jag testade.

 • Bild från drönaren med mindre korrigering i Photoshop.

Drönaren på denna bild står på ca: 1 höjdmeter och jag knäppte en referensbild för att ta hem till analys. Märkte tidigt att kvalitén inte var tillräcklig för TV, absolut skulle den funka för sociala medier och göra något coolt med. Men för TV håller vi kvar drönare i väskan och låter den vänta till rätt tid kommer. Men kontrollmässigt fungerade det bra, lite annorlunda mot utomhus men fortsatt full kontrollbar. Spännande, ska jag definitivt utveckla en idé för och återkoppla till 😉

 • I väntans tider.

Kroppen behöver verkligen acklimatisera sig för kylan och stundande vintern. Sällan jag behöver handskar när jag arbetar under vintern, men nu var det bannemig isande kyla i fingertopparna och hade inget val. Nya inställningar på kamera och glidecam fungerade perfekt iallafall, grymt. Vi tackade statisterna för deras tålamod, agerande och positiva attityd. Nöjd med de sekvenser vi filmat och vinkade adjö. Sigvard, stålgubben var kvar han och tränade lite. Riktig superman det där, vad är han? 80? Mäktigt.

 • Ludde på fokuserat följe efter fyrhjulingen.

Nog min favoritsekvens, jag gillade alla sekvenser men just den här placerar jag som min favorit. Jag sitter baklänges på båren som drogs av Anna på fyrhjulingen och filmar Ludde när han körde skate bakom. En svår sekvens som krävs mycket tajming, samarbete och stabil kamera från min sida. Vi körde 2 varv och lite justerande av planer för att få till några riktigt snygga sekunder. Inte riktigt bestämt om det här är något vi kommer spela i 50% eller full hastighet. Det märker jag senare när det ligger inne med resterande klipp, musik och ” voiceover ” (”berättarröst”) Bra också att få med elittänket i tunneln, alla är välkomna och passar samtliga kategorier för skidåkaren idag. Tackade av Ludde för grymt kört, han fortsatte träningen efter avslutad filmning och vi packade ihop för denna gång. Nästa del blir utomhus!

 • Bonden i storstan!

Direkt efter filmningen bytte jag om till vanliga kläder och åkte till Sebra Film för att lämna materialet jag filmade med drönaren i Sysslebäck. Tankade bilen och siktade senare västerut mot Norge. Såg resan dit som lite avkoppling och mentalplanering inför mötet. Skönt. Väl i Oslo blev det några varv i ovisshet var jag skulle och några knepiga vägval innan jag fann fram, spännande. Mötte upp Emma E som fixat ihop detta möte och hon visade vägen mot kontoret.

Många gamla minnen poppade upp i huvudet från mitt 1 år här i Oslo. Arbetade här stenhårt under en tid för att tjäna ihop pengar för dels resa men också för att kunna utveckla och leva med det jag gör nu, eget företagande. Ett hårt arbetsår, många arbetstimmar men också mycket goda minnen.

 • Möte med United Influencers.

Man kan se dom en bloggportal ungefär. De har samlat några av Norges största ” influencers ” inom en och samma portal. Där de arbetar utifrån egna och bloggarnas kanaler tillsammans med aktuella partners/kampanjer. En spännande bransch och större än man tror. Makten ligger verkligen hos folket på marknaden. Vi gick igenom vad de sökte och jag fick berätta om min väg fram tills idag. Visa lite av vad jag skapat och diskutera utifrån vad vi skulle kunna skapa framöver tillsammans. Avslutet var positivt, jag ska återkoppla med ansvarig och vi tar det därifrån. Kommer inte uttala mig mer än så och vi får se var det tar vägen. Många järn i elden just nu och massor av spännande saker framöver 😀

 • Vackra Akker brygge.

Mötet avklarat var det dags att fylla magen inför resan hem. Käkade mat med Emma och avslutade med en rivig kôppenkaff. Vägen hem var fylld av tankar och fick sällskap av både Björklund & Nico över telefonen. Trevligt med sällskap och även för att bolla tankar med några goda vänner. Tack! Väl hemma har jag inte gjort så mycket mer än smått packat upp och börjat skriva det här. Passerat 22 nu och jag ska försöka avrunda.

Gjort en kort lista på saker att göra imorgon och hoppas få gjort allt. Presenterar ett uppdrag imorgon och sedan måste förbereda för 2 dagar borta i Stockholm & Norrköping

Gonna be great!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *