Packning för 2v

  • Laddstation nummer 1.

Klockan är 19:30 och jag börjar skriva nu, blev lite sent. Iallafall, idag innan frukost började jag den långa proceduren att sätta allt på laddning. Vaknade tidigt, så det var positivt att kunna hinna göra ett ryck innan man tog frullen. Jag räknade till 28 batterier som måste laddas eller kontrolleras innan man sorterar dom. Så bilden kommer ifrån laddstation nr 1, hade 3 stycken laddstationer utspritt i lägenheten och kablar gick kors o tvärs.

Sätter alltid innan avresa allt på laddning eller kontrollerar minneskort och batteri. Jag har även massor av vanliga alkaliska batterier av olika storlekar, de som är tejpade ihop betyder 100%, de som ej har tejp över åker på återvinningen eller laddas upp om det är möjligt. En tidskrävande process då man måste konstant hålla koll på när något laddat klart, rensa minneskortet och sedan byta batteri för att ladda upp nästa.

  • Utlagt, sorterat och kontrollerat.

Här ligger allt utrustning utlagd perfekt för foto och kan tros jag lagd det endast såhär för bilden. Men såhär gör jag varje gång, jag får en överblick, kan enkelt se om allt är på sin plats och smidigt checka av. En rutin har arbetats fram från erfarenhet och något som funkar för mig. Väskorna som fortsatt är öppna, betyder att de ej är kompletta och saknar delar/kameror/batteri osv. När väl en väska är stängd, innehåller den alla tillbehör, kameror, batterier, minneskortet är formaterat och väskans innehåll är 100% kontrollerat.

Kan se ut lite som kaos också på bilden, men jag får bäst kontroll såhär och fortsätter med denna rutin. Sjukt mycket grejer som ska med, men en otrolig trygghet och ett måste att sen när det är stressigt, veta att den väska jag tar med eller kamera, är helt 100% redo för arbete och ingen chans för misslyckande. Sen absolut finns det alltid fel på minneskort, batterier som ej funkar eller allmänna problem med en kamera, det kommer man aldrig undan och måste alltid vara redo inför. Just därför måste jag ha stenkoll på var extra batteri finns, fler minneskort eller i vilken väska verktygen ligger.

  • Nedpackat och ”nollat”. 8 väskor utav totalt 10 stycken.

Såhär ser det ut nedpackat, 6 utav 8 åker ner i en stor bag och samma sak där, när den är stängd vet jag allt är med. Först då vågar jag ställa den i hallen och lämna det bakom mig. 2 väskor tillkommer med dels 1 privata bestyr som kläder/necessär/skor osv  och sedan en med extra attiraljer som laddkablar/skarvdosor/stativ o annat skrymmande.

Blir förvånad  varje gång av hur mycket det egentligen krävs och samma vis varje gång också med tanken ” Behöver jag verkligen med den här? ”. Svaret är alltid det samma, jag vill inte stå där och ångra mig att jag uteslöt någonting, bättre att ta med för mycket och ta det säkra före det osäkra. Speciellt nu på 2v uppdrag där det inte är helt hundra vad jag ska producera och hur jag ska arbeta. Men nu vet jag att jag är redo och jag kommer med fullt utstyr! Come at me!

Men jag har inte bara packat idag.. .

  • Golden light – Nej, jag fryser inte värst ofta.

I fantastiskt ljus kunde jag inte hålla mig och sticka iväg för en liten fotoidé. Även dags att uppdatera profilbilden när frisyren är ny och skapa en cool bild till instagram. Ljuset och färgerna var för vackra att jag kunde inte motstå. Så iväg stack jag, plåtade 3 olika teman och blev nöjd med resultatet. Jag gillar kyla och jag gillar att hålla mig varm i kyla. När jag plåtade frös jag ärligt, faktiskt inte en sekund och jag höll på i 30 min. Ni får se den med solglasögon, byter så småningom på facebook/hemsida med en utan solglasögon och sedan bifogat bildidén längre ner här.

Med denna lilla omväg på dagen, stack jag hem och redigerade denna bild samt bytte plats på batterierna vid laddstationerna. Ett gäng kaffekoppar sänktes och jag tycktes ha koll på läget. Stack iväg till mormor på en lunch, hjälpte farsan med ett ärende och packade lite smått i bilen. Hem igen för kort summering av utrustningen och sedan kom Oliver förbi, han var träningssugen. Okejra, jag blir med på ett gympass och de var ändå jag som frågade igår först.

Ett tungt gympass gjort, i farten kort telefonmöte med Bryntesson och summerade allt mejlande jag gjort med ledningen för världscupen i farten idag. Har verkligen gått i ett idag och den fortsätter in på sena kvällen/natten. Det har gått undan, men gått bra och jag är redo för kaos. Kontrollerat kaos.

Ooh just det, imorgon skall jag arbeta med Dennis och därför kommer parter av min utrustning behöva användas där. Så det kommer bli ännu en ” nollning ” att göras imorgon sent och se till allt är ” ready to go ”.

Shit va text det blir, nu måste jag avsluta, för jag ska äta middag, packa, duscha och även redigera en film som kommit in på beställning. Leverans ikväll, jag fixar.

Bildidén ovanför skapades från en spontan tanke när jag hade svårt att sova igår. Jag har laddat all min utrustning (vapen) och är redo för en 2 veckors turné för att skapa nya nivåer av material igen från vintersäsongen. Grymt taggad på utmaningen och verkligen gjort allt jag kan i förberedelse!

Let’s go people, why wait!

T-W

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *