På Läger Med Lager Day 3

 • Tidig start på dagen!

Med sovtimmar som kunde räknas på mindre än antal bilens däck, var jag på plats vid Tosseberg innan 08:00 och redo för dagens filmande. Fyra vändor skulle göras, solen började värma och jag var där lite innan teamet för att reka + köra drönare. Bilen har blivit tejpad också, riktigt helt perfekt blev det och jag uppskattar expertisen av Johan som fixat det åt mig.

 • Större logotyp och synligare text i år!

 • Johan på Persson Solutions var tejparen!

 • Helt perfekt!

 

 • Två vändor stakning!

Första  vändan blev det lite spontanfilmande, jag hade en plan men agerade efter hur åkarnas prestation blev genom backen och upp till toppen. Andreas & Marcus var starka på de två första vändorna stakning och det var en fröjd att se deras kapacitet i den här brutala backen. Upp till 20% lutning, så det är verkligen ingen barnlek att ta sig upp enbart på stakning.

 • Andreas pustar ut!

På toppen blev det påfyllning utav vätska, svalkande vatten och klappar på axlarna. Teamet höll ihop fint och de som hamnade lite efter, blev hejade på av hela teamet på toppen. Riktigt fint att se, förutsättningarna var rejält varmt, tufft uppdrag och bra inställning på samtliga. Fångade massor av småintervjuer idag också, även i bilen ned och försökte få en sluten cirkel i mina intervjuer.

 • Suzukin räddar dagen!

Hux flux blev min bil taxi, hur kunde det komma sig?

 • Det luktade lameller i hela dalen!

Detta var vad vi möttes utav när vi kom ner i backen? Huven öppen, Ljung & Järnberg diskuterade och det luktade rejält bränd lamell i botten. Antagligen kopplingen som gått och bussen var parkerad för detta pass. Så fick rycka in med min lilla bil, var imponerad att vi fick in fyra skidåkare i minisen och man var nu även driver på CV:t 😀

 • Drönaren är ute och flyger igen!

Synkade mina turer som chaufför med att hinna flyga drönare, kunde åka i förväg och sedan möte dom med drönaren. Lite halvsvårt att filma under stressen och jag fick se till vara noggrann med vilka sekvenser jag ville ha in på minneskortet. Hann bara med en vända med drönaren och kände mig hyfsat nöjd med sekvenserna som blev.

 • Två vändor diagonalt!

Letade lite kreativa vinklar vid målgången, vid de två sista intervallerna körde de diagonalåkning och maxa ur det sista. Sickna individer jag arbetar med, blir så otroligt imponerad utav deras kapacitet, lagkänsla och vilken enorm motor dom har inom sig. Drivet är starkt och målet inställt, det är mäktigt att iaktta och filma.

 • Nog var det varmt även idag!

 • Ottosson får pusta ut efter fyra vändor!a

 • Mot Örnsköldsvik!

Efter ha ordnat verkstadstid till bussen, var jag snabbt hem en vända för att packa det sista, sortera material och sedan möta upp teamet för lunch. Hade ett kaffemöte med Ljung & Järnberg, vi gick igenom lite material, Goda tankar & idéer bollades vid koppen och samtliga parter hade en god tro till nästkommande avsnitt.

Vid 14:00 tiden satt jag och Ottosson i bilen och var på väg mot Örnsköldsvik. Vi synkade med att han hängde med på turen och hoppade av hemma i Sundsvall, perfekt för mig med sällskap och vi diskuterade mycket intressanta grejer. De första timmarna flög förbi, vi stannade och käkade gott samt samlade massor av landsvägsdamm. Så det flöt verkligen på fint!

 • Högakustenbron.

Man tycker det är otroligt vackert, men ljuset och diset har en mer tragisk inramning om man förstod innebörden. 20 000 hektar brinner och det luktade bränt sista 1,30h. Det brinner något rejält här uppe i skogarna, men en lugnande känsla efter brandchefen gått ut med att Övik är en säker plats under dessa tider. Teamet som arbetar med elden är nu under kontroll, men inte elden för den löper amok.

Iallafall, framme i Övik vid 22:30, mötte upp Viktor som är min kollega för veckan och vi började packa in utrustning i huset. Snackat lite nörderi här på kvällen, arbetat samtidig med lite O-Ringen och nu vid 01:30 står mina ögon snart helt i kors. Så inlägget publiceras som det är, jag är på nytt uppdrag nu och måste därför prioritera lite sömn. I bilen upp hade jag telefonmöte och imorgon kommer fortsätta det mötet över en lunch. En plan ska skapas, information ska delas och kramar ska utdelas, för nu äntligen är det dags för O-Ringen 2018 och hela staden är pepp på arrangemanget.

Så jag har starkt tro till att veckan kommer bli rolig, bra väder som det ser ut och hektiska dagar rakt igenom. Lite vila på det först, så är jag redo sen för en episk vecka!

Hi Hello Övik!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *