• 06:45 och uppe med tuppen i nya kläderna!

Var klara strax efter 21 igår, då var det hemfärd för mig och plock med utrustning. Sortera alla grejer man fått, gå igenom all utrustning för dagens filmande och plocka allmänt i allt med kameror. Hade sällskap av Miamys i lurarna och det rullade på fint. Sa god natt till Miamys så småningom och fortsatte kvällen. De övriga uppgifterna i företaget väntade och även de privata projekten, de får inte glömmas.

Så jag kom till sömn kring 01, då hade jag mejlat, svarat meddelanden, pysslat med O-Ringen och lagt en plan för dagen. Vi hade bestämt att starta 07:00 så vi undviker värmen i största möjliga mån och alla var överens att det var en stark fördel inför ett tufft vasapass.

 • Halvfokus på Britta Johansson Norgren idag!

Kommande avsnitt kommer vara lite mer fördjupat i Britta Johansson Norgren, så jag har filmat några extra sekvenser idag med Britta och humöret har varit på topp hela dagen. Fick massor av bra sekvenser idag från rullskidorna, så kommer bli kul att sätta gaddarna i det projektet och få ihop en grym highlight utav det hela. Flertal korta intervjuer och givetvis filmat hela teamet, ensam är stark men tillsammans är man starkare 😉

 • Anton var tillbaka från ryggskott!

Skönt se Anton vara tillbaka med träning, han har kämpat senaste tiden med ryggskott och tar det lite försiktigt nu till en början på lägret. Intervjuade Anton om det och ni får se i nästa avsnitt som släpps 10 Augusti.

 • Holmberg var stark för dagen!

Andreas är ingen liten kille, men otroligt stark och rapp i sin stakning. Jag har stark tro på hans kommande säsong och att det släpper för honom detta år. Mäktig kapacitet, stark som en björn och en varmhjärtad karaktär utanför skidspåret. Det är så mycket mer än bara skidåkning när det gäller team, alla faktorer är viktiga och man måste tillgodose varandra energi på flera plan. Så Andreas har alltid nära till ett leende och ger även mig positiva vibbar, highfive!

 • Marcus såg fram emot vätska!

Ulricehamn-älskande Marcus tyckte att Torsby ändå var fint, men väldigt varmt och lite kvavt i luften. Dagens pass genomförde han med bravur och grym insats. Han är stark den killen och ska bli riktigt intressant att se när tävlingarna drar igång på riktigt i vinter, för här kan det verkligen hända grejer kommande säsong!

 • Hela teamet på plats vid lägret!

För första gången detta år när det gäller läger, så är hela teamet på plats och lagkänslan är komplett. Man peppar varandra, hjälps åt och alla drar åt samma mål. Härlig lagkänsla och jag trivs som handen i handsken med gänget. Suttit o snackat lite med Laggar & Järnberg om lagkänslan och de olika åkarna, vi alla gläds åt det kompletta laget och förutsättningarna är perfekta under lägret här! Kul!

 • Försökte ta lite kreativa vinklar!

Vasapasset pågår i regel alltid över 3h, så det finns rum för varierade vinklar, sekvenser och kameror att arbeta med. Men jag kan säga att 3h verkligen springer förbi och det är över på ett kick, iallafall för mig, för jag sitter inte still en sekund utan jobb och jäktar runt för att få varierat material till avsnittet. Kul utmaning tycker jag, för hur mycket olika genre kan man på sekvenserna?! De triggas jag av och pushar mig själv!

 • Emil krigade mot värmen!

Mr.fightingface från Norrland hade ett varmt pass här på morgonen, även om passet var lagt såpass tidigt, var det omöjligt att undvika den tryckande värmen som bara ökade. När vi började var det 20 grader, i löpet av passet steg det till 30 grader och det verkade inte finnas någon gräns. Så det gick åt mycket vatten och sportdryck under passet!

 • Drönare flögs vid intervallerna!

Filmade lite med drönaren också, alltid bra att få till fågelns perspektiv och det ger en frän dimension utav det hela. Här filmade jag starterna på lagtävlingen där de matchades i två lag och rejsade mot varandra! Riktigt tufft upplägg, men roligt att filma och jag var nöjd för det 🙂

 

 • Godståget med 400kg muskler!

Drönaren flög runt under lagtävlingen så mycket jag hann med, förutsättningarna var perfekta och fick några riktigt snygga bilder från drönaren. Går ju inte att göra en omtagning under passet, så man fick se till att sätta sekvensen direkt eller så fort som möjligt, innan man gick vidare till nästa och man försökte alltid ligga en sekvens i framtiden rent planeringsmässigt.

 • Stefan Palm tuffade på rejält under passet! Jäkla krigare!

 • Ottosson var tillbaka i full träning!

Markus har varit borta en längre tid från lägerverksamheten, lite olika anledningar och något jag tog reda på under en intervju. Vilket som, så var det skönt att se honom tillbaka i full träning och med på lägret. Lugn, harmonisk kille och koll på läget. Väldigt ödmjuk och trevlig utanför spåret också, under träning är det 110% fokus och jag gillar de olika karaktärerna till fullo!

 • Ser ni godståget där nere?

Nog en av mina favoritsekvenser, minimalistiskt och mycket skog. Jag gillar såna sekvenser och jag fångade två stycken bra sekvenser. Lite nära träden någon sväng, men man måste våga för att få de minnesvärda klippen!

Samtliga bilder från passet är urklipp från filmmaterial, 10 Aug släpper vi nästa avsnitt och man får vackert vänta tills dess. Jag vill jättegärna visa mer, men jag är hård och håller mycket sekvenser hemliga, tex mina personliga favoriter, det får man se i avsnittet endast 😉

 • Avslutade passet med några shots av Nikon-kameran!

Hade filmat de sekvenser jag behövde från detta pass, så jag bytte till plåtning under det sista varvet och fångade några bilder. Hann bara med två förbipasserande, men det var alltid något och sedan var jag tvungen till målgången för att filma/intervjua där.

 • Andreas dunkar på!

 • Emil bjuder alltid på fightingface!

Efter 3 tuffa timmar var passet avklarat och åkarna kunde åka mot hotellet för en svalkande dusch. Jag stannade kvar och intervjuade Laggar & Jernberg, pysslade med lite bilder ute i det fria och så småningom anslöt igen till lunchen. Förde över allt material, delgav några sekvenser till Anton för hans VLOG, snackade med Britta om mina kommande planer och ja, som ni märker hade ingen riktig lunchpaus. Precis som det ska va 🙂 Hann också diskutera lite bilbygge och ljud med Nykvist, blir det ombyggnation av Caddyn, så hjälper han till och jag är väldigt tacksam för hans kunskap inom detta ändamål, vi får se vad det blir framöver! Håll utkik!

 • Slow Cow & redigering!

Så småningom åkte jag hem till lägenheten, ska sortera material, leta lite musik och skrivit det här så långt. Ska snart upp igen till hotellet och göra några korta inslag innan det är dags för tunneln igen. Skönt med minusgrader!

 • Jo men klart vi ska köra drönare i tunneln!

Strax efter 15:00 så mötte jag upp teamet vid boendet, slitet gäng men humöret var bra på samtliga och regn började ösa ner från himlen. Skönt de för naturen och äntligen lite rå och frisk luft. Vid  16 drog vi igång pass nummer två för dagen, 1,5h skate och de såg det väl mest som att åka ur benen.

Jag livade upp bilderna lite med att köra drönare i tunneln. Har kört förut och testat, men denna gång gick vi all in och körde runt lite. Kul perspektiv och något nytt, men man har lite ont i magen när det är så tight i tunneln. Strunt samma, det gick bra och jag tyckte det var kul 🙂

 • Drönarbild i svartvitt, mer kommer i avsnittet!

 • Fångade några klippbilder med Sony-kameran!

 • Master bakom Lager 157 intervjuades.

 • Otto intervjuades även han!

 • Andreas kommentar skillnaden 35 grader ute/inne.

 • Visst bannemig är det skönt med vinter?!

 • Elin var glad och tyckte det var skönt att bli påmind av vintern.

Fångade mina sekvenser, intervjuer och klippbilder jag behövde, så kunde lämna tunneln nöjd. Nu sitter gänget här och käkar, så jag ska stänga ner datorn och äta med de andra. Efteråt följer vi upp det med intervju tillsammans med Britta och vi får se hur kvällen eskalerar!

Har lite andra saker i företaget jag måste pyssla med + att jag måste packa mot O-Ringen! Så vi kör sista rycket nu och syr ihop en riktigt bra dag på jobb! Grymt kul och givande att arbeta med det här teamet, inga problem att gå upp och dagarna går fort! Härligt!

Dag ett till ända!

T-W