AXA Ski Marathon

  • Bland de vackraste jag sett en tidig vintermorgon.

Lika vackert var det inte att vakna, blev ungefär 5h sömn och larmet gick, var det bara att stiga upp. Väskan var packad, matsäcken fixad och bara springa ner till bilen som kom för upplockning 06:30. På vägen mot Orsa så passade jag på att vila lite, orkade inte sova då tankarna spirade iväg och jag blev lite småstressad istället. Men lyckades samla tankarna, sortera ihop det och göra en mental plan för dagarna framöver!

Väl i Orsa så beskådade jag denna otroligt vackra utsikt, ingen redigering eller korrigering på bilden, rakt från telefon. Så mäktigt vackert och jag var tvungen stanna för att beundra den lite.

  • Färgstarkast på hela stadion!

Efter ha snackat med massa vänner, hämtat nummerlapp och bestämt valla, var det dags för tester. Blom & Jag testade tre par skidor och 4 olika varianter glid på de, var inget snack om saken att ett par stod ut och vi hade en klar vinnare för dagen. Mycket snö i Grönklitt och kärvt i spåren, ganska kallt också kring -13 innan start.

  • Screenshot: Klubbkollegan Anton Karlsson var laddad för start.

När Blom värmde upp, så mötte jag upp grabbarna & Britta från Lager 157 Ski Team för dagen. Filmade lite uppvärmning, kallsnack och de sista förberedelserna inför start. Jag hade min tippning klar för dagen, för Anton var vild redan innan start 😉

  • Screenshot: Starten går.

Mäktigt att se dessa hundratals skidåkare ge sig iväg och jäklar vilken fart de satte. Anton & Otto hade gjort upp i förväg att dra hårt första biten. Det lönade sig i långa änden också! Starten gick bra också för Blom, inga incidenter och var med perfekt ut från start.

  • Screenshot: Bysse på väg ut på varv två.

Efter starten knatade jag upp till ett annat ställe, där egentligen var det bara väntan och planering som väntade. Ca 30 min stod jag där, riktigt kallt och små blåsigt. Kameran skrek lågt batteri och jag pillade på den nya stabiliseringsriggen jag inköpt. Svårt att hålla allt i schakt när fingrarna inte vill arbeta.. Men fick några snygga langningssekvenser och kunde efter passering gå mot målet nöjd.

  • Screenshot: Anton K dagens segrare i herrklassen.

Jajjemän, formen är på toppen och han vann idag ganska enkelt efter ha redan ryckt tillsammans med Otto på första varvet. Härlig energi i grabben och ser riktigt mycket fram emot hans resa nu framöver i Ski Classics. Brutalt kallt var det också på stadion, utrustningen fick verkligen kämpa och tog du av dig handskarna, trillade fingrarna av, för på stadion, där blåste det än mer.

  • Screenshot: Britta vann damklassen i utklassning.

Britta är verkligen en klass för sig, grymt kört idag!

  •  Screenshot: Teamkänslan som inte finns någon annanstans.

Lager har verkligen arbetat fram en grym teamkänsla och jag har tidigare skrivit om det. Mäktigt att se på tävlingar så som på träningar. De dominerade dagens tävlingar iallafall och jag hade en bra dag i spåret tillsammans med teamet. Blom kom in på en riktigt fin 15:onde plats, nöjd med en genomkörare nu och kommer igång än mer mot framtida tävlingar. Härligt!

Styrde upp med Lars Ljung efteråt för att göra upp om materialet från tävlingen. Kunde gå därifrån med mer kaffe än jag kunde bära och det var dags för hemfärd. Man blev lite trött i bilen, men med mat i magen och längdskidor på radion, gick resan ändå bra och smidig hem.

Så kvällen spenderades med att se ikapp Tour De Ski, skicka in material till Lager 157 och massor av redigering på filmen tillsammans med Rådström Motorsport. Nu har jag dock gett upp och ska knyta mig till sängs. Tänkte jag skrev detta först så jag ligger lite före i planeringen för morgondagen. Hektiskt tid framöver och jag återkopplar så småningom. Men nu är klockan 01:15 och jag ligger efter med sömn.

På’t igen imorgon!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *