O-Ringen Day 6

Tidig start på dagen, klockan ringde innan 07:00 och vi var på plats vid stadion innan 08:00.  Gick ner till chefen och tog några ord om dagens plan samt senaste filmen.

Vill tacka för all fin respons vi fått på filmerna och alla era fina ord vi bemöter längs dagarna. Till och med meddelande från Australien att filmerna är grymma, vilken utrustning man använder och credits till våra muskval. Väldigt uppskattat och får oss jobba på ännu hårdare här på projektet.

Vi fick våra kartor, satte igång vår plan och tog bilen mot skogen.

Kamerautrusningen plockades i ordning, skorna knöts och vi var snart igång upp mot berget. Värmen steg, pulsen även den och man blev snabbt fuktig.. Vi var på väg upp på höjden och skulle filma intervjuer vid en kontroll, för att se om vi kunde fånga några glada sekvenser på vilsna intervjuer.

Hamburgaren sattes fast och gjorde jobbet. Dock idag utan rotation, men man lär ju använda den ändå med sådan fin design och präktigt utförande.

Satte en time-lapse på 25 min, som sedan snabbspolas till 12 sekunder i filmen sen. Rätt enkel sak, men härlig sekvens och rolig att lyfta in i huvudprodukten.

Tompa på reporter och Matti på kamera, var väl bara låta pulsen sjunka lite och sedan sätta igång. Roligt och utmanade att leta orienterare, gäller att få till en bra feeling och positivt bemötande. Kämpande på där med intervjuer och fick våra kommentarer. De är inte helt enkelt att orientera sig ute på hällarna och klent med referens punkter. Men många roliga intervjuer blev de!

Vi ska inte va allt för kaxiga som kameraman.

Drönaren och Gopro var min rigg för dagen enskilt. Jag sprang upp allra högst på berget och filmade våra planerade sekvenser. Ryggsäcken fungerar bra, men inte optimal för löpning, men nog grym inför vinterns alla mil i skidspåret och jag får kika på en annan lösning mot Tromsø. Filmade de saker jag behövde och sedan dags för mig att ta mig neråt.

Som jag nämnde tidigare, vi ska inte vara för kaxiga i kamerateamet och vänta på vår tur lite så. För vi båda virade bort oss lite på hemvägen, vi skulle mötas vid Viktor, men slutade med att ses vid bilen och båda hade kommit av sig på vägen tillbaka på enskilda håll. Kul de rå, att temat idag även föll på oss och vi kom lite vilse 🙂

Men vi ordnade upp det, på stadion gjordes flertal intervjuer och vi kunde knyta ihop säcken från dagen nöjda. Redigeringen hemma flöt på bra, vi har bra work flow nu och allt klaffade för att i god tid innan deadline.

  • Dagens summering!

 

  • Vad håller han på med?

Mja, jag och V stack ut på ett sidoprojekt på kvällskvisten. Blir lätt så och alltid roligt med något spontant. Så vi styrde ordning grejerna igen, drog bort och filmade det vi behövde. En rolig avslutning på en fantastisk vecka, vi publicerar filmen där bilden kommer ifrån imorgon, så håll utkik och önska oss lycka till på dagen, finaldagen!

Grande finalé!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *