O-Ringen Day 5

 • Sena intervjuer ute i Backsjö!

Jaha ni, det är svårt att förklara, få med allt och ge er en komplett inblick på våran vardag här bakom produktionen. Det går verkligen i ett, planer läggs spontant och kreativiteten testas till sitt yttersta. Mina sömniga blogginlägg blir mindre bra skrivna och jag minns knappt vad jag skriver själv. Hjärnan stänger av sig efter jobb och vi har svårt att samarbeta. Tyvärr, men jag gör iallafall mitt bästa utav det 🙂

 • Morgonselfien blev ensam idag!

Strax innan etappstart var vi på plats vid arenan. Vi hade blivit lite försenade efter en felkörning och en omdirigering vi inte hade med i kalkylen. Men väl på plats flög vi ur och började filma på varsitt håll. Jag sprang även ner till chefen Jan och fixade en karta för dagen. Filmade lite smått längs vägen innan jag åkte iväg till min utgångspunkt för dagen, berget.

 • Om man har ett leende på läpparna, går allt mycket bättre!

Testade den nya väskan från COXA och kunde få med mycket utrustning upp på berget. Hade ju fuskat lite med bilen, men fick gå/springa sista biten. Även denna dag bjuder på tropisk värme och det sätter kylsystemet i kroppen till sitt test. Hade ju vatten i väskan och lite gottigottgott, så för mig gick det kanon. Filmade varierade sekvenser med kamerorna och begav mig sedan upp till högsta punkt!

 • Såhär arbetar proffsen!

En äggklocka i form av en hamburgare, 30:- på dollarstore och införskaffades som en test. Än så länge har den levererat och jag har varit mycket nöjd. Dock idag var det någon tävlande som knäckte kvisten den satt på och min snabbspolning (timelapse) uteblev. Nya tag imorgon?! 🙂

Drönarsekvenserna blev riktigt bra där uppe, var nöjd med bilderna från sonyn och ringde ner till Viktor för att få en update. Vi har kontinuerlig kontakt genom dagen, hör hur det går, ger han direktiv och planerar när vi ska mötas upp för intervjuer. Fungerar bra tycker jag, kosten är väl lite släpande då man inte riktigt hinner och man förtär det man hinner egentligen.

 • Inte alltid enkelt hålla reda på alla kontroller!

Jag har samtliga kontrollpunkter på min karta, så är lite knixigt att läsa ut var man är och var man ska. Men med lite hjälp av kontrollnummer man finner på kontrollerna så kunde jag lokalisera mig. Tur var väl det, för nästa sekund knackade en äldre herre mig på axeln och klurade var i helskotta han var någonstans på berget. Hjälpte honom lite på kartan och vinkade av honom upp mot berget.

 • Bilväg, orienteringsväg eller bandvagnsväg?!

Vägen ner från berget var väl kanske inte anpassad för en SWIFT, men det fungerade förvånansvärt bra och jag kunde nästan hänga på bandvagnen ner från berget. Kul de måste sett ut, först ett militärfordon och sedan min blåa skolåda i högsta hugg därefter. Komiskt.

Iallafall, vägen ner tog 10 min och jag kunde ta en mental break. Lyssna på musik, ta en kallkaffe, på med AC och restarta systemet innan nästa etapp började för våran del, intervjuer!

 • Intervjuer med Mr.After Effects!

Viktor bakom kameran och T-W som reporter, börjar få en riktigt bra koppling i samarbetet nu och hade ett bra flow rakt igenom samtliga intervjuer. Kul att arbeta med V och även för min egen del att jag börjar få kläm på att vara reporter. Samlade på oss våra intervjuer vi sökte, innan vi begav oss tillbaka hem och var redo för etapp 3, redigering.

 • Dagens drönarbild ser ut såhär!

Väl hemma så är det tömmande av minneskort, strukturera snabbt en plan och skicka hårddiskar mellan datorerna. Fått ordning på ett grymt arbetsflöde nu och har ett bra flow. Idag åkte vi lite tidigare än vanligt hem, just för att lägga tid på redigeringen och kunna samla nya krafter för morgondagen. Deadline till publicering blev tight ändå, la ner mycket tid på FX-effekter och ville få till det bra. Man gör så mycket man hinner, jag är varm som en bilmotor och lättnaden när man trycker publicera är enorm.

Tyvärr tar det ca 30-40min att ladda upp filmerna, så där blir man lite sinkad utan möjligheten att kunna påverka.

En annan grej vi snackat om idag, är att vi hade velat haft ytterligare två kameragrabbar vid vår sida. Just för att filma oss, mig och Viktor. För det blir som sagt mycket saker jag utesluter av misstag, glömmer och inte hinner berätta om här på bloggen, som är jäkla spännande egentligen som bakom kulisserna. Men när tröttnaden är så påtaglig, är det svårt att hålla fokus på vad man skriver till 100% och inte.

Avslutningsvis, O-Ringen produktionen är ingen lek, att vara kameraman/producent är ingen baggis och den mentala utmaningen, kan jag nog tro är störst. Vi sitter still vid redigeringen, men annars alltid på språng och en jäkla tempo genom dagens alla äventyr. Kamerorna väger en del, mycket i ryggsäcken och man måste alltid ligga steget före. Mentalt måste du hålla fokus genom dagen, vara kreativ och planera nästa sekvens för filmen. MEN, det är så fantastiskt kul och man älskar utmaningen, klockan är nu 21:00 och Viktor borde snart vara tillbaka från filmandet på campingen. Vi ska lägga en plan och sedan knyta oss till kojs må jag tro.

Upp 07:00 imorgon, tema på filmen blir ”Utmaningen” och jag återkopplar så fort jag hinner!

This is Orienteering 😀

 • T-W

 

Ett svar

 1. Jonatan skriver:

  Riktigt bra filmer från O-ringen! Bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *