O-Ringen Day 2

  • På plats med en SlowCow.

Vid 08:00 var vi på plats vid starten, natten innan gjordes planen och baserades på vädret. När vi ankom insåg vi att SMHI haft helt fel, regnet kom på morgonen och inte på dagen som de förutspått. Så våran plan blev lite omvänd och vi fick nu snabbt ändra planen, spontant och kreativt!

Jag körde igång med massa regnintervjuer, man fick liva upp stämningen i tältet och försöka få några positiva ord från de tävlande. Tur nog, så är inte orienterare ett kräset folk och var inte allt för svårt att få till bra intervjuer. De glädjes åt regnet, bra för naturen och kunde spela in flertal bra sägningar.

  • Bästa parkeringen på O-Ringen.

Bilen fungerar kanon, tejpen exponeras fint jag/Viktor tar oss fram säkert här i Övik.

  • Titta vad jag fann ute skogen, kissemissen!

När jag jogga/spatsera upp mot start träffa jag på denna lille kissemiss vid kanten av stigen. Hon satt så fint och iakttog alla dessa tusentals orienterare som passerade, så jag tog chansen i akt och filmade några sekvenser. Tog inte många sekunder innan hon kom fram till mig och blev nyfiken.

  • Kissemissen agerade papegoja!

Hopp, skutt och vips så var hon uppe på axeln. Diggar att hon var så modig, trygg att hoppa upp och sätta sig där för att göra rent tassen. Kul och mysigt att hon ville sitta där, deltagare som gick förbi tyckte det var roligt och många leenden delades 🙂 Hade lite dåligt samvete när jag behövde iväg, men plikten kallade och jag kliade adjö till katten.

  • Regn, rusk och en bit kvar till start!

Regnet fortsatte falla, tog några intervjuer på uppstuds under vägen upp och stannade till på en start för att filma några sekvenser när deltagarna sticker iväg. Humöret var ändå bra på de flesta, min plastpåse till regnskydd fungerade fint och jackan höll tätt. Allting gott!

  • Mer än +2mil löpning idag!

Bytte sedan kamera och tog GoPRO med Karmagreppet, Nu var det dags för löpning och det var invigning för de nya skorna, jag var grymt taggad. Etappen började hårt med stigning, jag fick en tuff inledning men kom snabbt igång. Regnet hade slutat och det blev fort varmt. Jagade löpare på vägen upp, försvann i det kreativa landet och bara fokus i produktionen.

Jag hade snabbt kommit upp till toppen och yrat runt bra länge på klipphällarna innan det var dags att vända.

  • Lite smått vilse & skadad!

Det var lättare sagt än gjort att ta sig hem, var fasiken var starten och var la jag kameran? Jag filmade runt iallafall på nervägen och gick på magkänslan hemåt. Råkade slinta vid en klippa och rev upp fingrarna också, attans. Men var inte så illa, bara att fortsätta filma och samla in mer episka sekvenser på minneskortet.

Fann iallafall kameran och jackan, så kunde börja jogga ner mot bilen och byta till drönare. Var riktigt varmt nu, eller kvavt rättare sagt, så svetten rann och benen sprang. Uppskattat en bit över 2 mil och kroppen kändes bra. Tog det lite som ett träningspass, hängde på lite extra länge och sprang långt upp på höjderna. Kanon, då fick jag in det också under arbetet och bilderna blev jag mycket nöjd över tack vare all extra distans/höjdmeter jag tog.

  • Här satt jag och flög mina mäktiga drönarsekvenser.

Fläcken i mitten är jag, där sitter jag och flyger drönaren för att jaga sekvenser. Försöker tänka nytt varje dag och utmana mig själv till att skapa grymmare sekvenser. Kommer bli mycket drönare här i Övik, så man måste se till att hålla allt laddat och starta flygturen med en plan satt! Sen är det grymt kul att flyga också, så det hjälper lite också 🙂

  • Möter upp Bryntesson i regnet!

Tyvärr började regnet när jag kom ner till Bryntesson, filmade några sekvenser och vi får se sen hur det används i nästa film. Jag var bara nere en snabb sväng, hade tagit en kort paus i redigeringen och Viktor höll på med lite effektredigering på några drönarsekvenser. Var inte där länge som sagt, utan lämnade inom kort och fortsatte med min redigering.

  • Planer läggs för nästa dag!

Jag & Viktor har levererat filmen för dagen, fått mycket god respons från tittare, från chefen 2018 och även från tidigare chefen på O-Ringen. Så det känns ju bra, med den publicerad började nästa dags planering och strukturering av idéer. Vi ska testa ett nytt koncept och se hur det bemöts. Jag ska agera reporter och fokusera på lite studio-tv med tema ungdomar. Hur det kommer tolkas, får ni se kring 19-20 tiden imorgon.

Nästa blogginlägg kommer väl i liknande tidsperspektiv, kring midnatt och summerar alltså Måndag med lite behind the scenes tänket från våran framfart här på O-Ringen! Vi ses snart igen 😉

För nu har jag pratat med Miamys en sväng, sorterat material och gjort i ordning all utrustning för morgondagens alla spännande utmaningar! Klockan är 01:10, tänderna ska borstas och sedan ska larmet sättas på 07:00!

Tagning….ACTION!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *