O-Ringen Day 1

  • En bra dag börjas med en morgonjogg!

Blev rätt sent dagen innan och man vaknade fortsatt trött. Högst troligen för att jag vaknade av en mardröm om att ha försovit mig och lite panik när man slog upp ögonen. Men sen ordnade det upp sig snabbt, låg kvar och läste tidningen för O-Ringen med lite myskänsla över det hela. Lugnet före stormen helt enkelt och min kollega Viktor sov så gott fortsatt, att jag inte ville börja krångla med utrustning.

Vid 10-tiden efter lite pysslande med jobb, stack jag ut på en jogg för att reka målområdet på kommande arena och lägga varvet på campingen. Skönt med lite egentid, ladda mentalt och lyssna på musik, man fick se sig om kring och kunde reka lite inför alla idéer. Humöret på topp och 45 min är alltid något.

  • Kanske hinner man med ett kvällsdopp här i löpet av veckan?!

  • Viktor visar hur han vill ha det!

Viktor som är min partner in crime här på O-Ringen har många färdigheter, en av dom är redigeringen med Motion tracking” som det heter, det är i klarspråk att man kan fästa fast texten i något objekt samtidigt som bilden rör sig förbi. En ganska enkel grej, men effektfull och tar helheten till en ny nivå. Ständig utveckling som jag alltid tjatat om här bemöts nu med två kloka skallar ihop. Kul att arbeta med Viktor då han tänker ett steg längre, inte rädd att säga vad han tycker och vilka sekvenser han vill ha för den redigeringen. Ju mer vi arbetar ihop, ju tightare och lättare kommer det att gå framöver. Så en bra start på första dagen tycker jag verkligen!

Drönaren gick iallafall varm på dagen, vi fick passa på innan regn & åskvädret drog in över torget. Grejer blåste ner i havet, staket välte och vägarna blev översvämmade. Drönaren var 1km bort när första regndropparna började falla, så det blev lite bråttom 🙂 Men men, allt gick väl och sekvenserna blev som vi tänkt! Kul!

  • Kan det va Tromsø SkyRace skorna?

Vid torget finns det massor av utställare, butiker och aktiviteter. Jag var in och kika i Alewaldstält och fann mig ett par Icebug skor. Har länge velat haft en par efter mitt första test ett par år sedan och slog nu tag i saken. När jag fick en sån pang deal kunde jag inte tacka nej, så hatten av för Ice bug och ser fram emot första löpsteget. Som faktiskt kommer imorgon, tänkt värma upp skorna så mycket jag bara kan direkt, ska ha dom nu under O-Ringen såklart, men fungerar det bra och de blir formade efter mina fötter, är det stor chans de kommer löpa mina 7 mil om 2 veckor.

  • O-Ringen 2018 första filmen för året!

Med spontana idéer, kreativa vinklar och stressade löpningar, kom filmen ihop riktigt bra efter omständigheterna. 2h redigering ligger bakom detta avsnitt och cheferna var mycket nöjda över resultatet första dagen. Kul, jag och Viktor skakade hand för ett gott samarbete och sedan började planera för nästa film/morgondag. Nu närmare 01:00 sitter vi båda och arbetar, förbereder för imorgon och försöker ligga steget före.

Idag får ni se filmen och den får agera summering av min dag. Lovar att ta mer bilder imorgon som ”Behind the scenes” och ge er en roligare samt unikare inblick på arbetet bakom O-Ringen 2018 Film Crew!

  • Gäller att finna vinklarna!

Fick två bilder skickade från Lars Ljung och publicerar dom i detta inlägg som arkivering.

  • Andreas intervjuas efter fyra vändor upp för berget!

Nåväl intervju var kanske att ta i, men några få ord fick jag ur han och ögonen berättar verkligen hur sliten han är.

Nu ska jag fixa utrustningen, göra en kort film för min instagram och sedan knyta mig till kojs. Upp 07:00 imorgon, snabb frukost och sedan bege sig mot stadion. Planen är satt, mentalt är vi redo och man ser fram emot morgondagens utmaning!

Day 1 Done!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *