O-Ringen 2017 summering

Bloggen T-W Media

  • Några av highlightsen från O-Ringen 2017.

Hur ska man summera det här? En vecka jag kom väl förbered till och nog aldrig gjort en större produktion inför något annat projekt. Jag hade aldrig kunna räknat med så många arbetstimmar, att gråta när jag redigerade/filmade och att så mycket skulle delad glädje med skratt o feel good bland deltagare, funktionärer och Matti. Sistnämnde där, Matti ska ha en stor eloge för sitt arbete, servat mig som 2:a kameraman i huvudsak, men han har också lagat maten, plockat ordning min utrustning, fixat kaffe och låtit mig verkligen fokusera på redigeringen.

All redigering är gjord av T-W Media, men varje film har en otrolig känsla bakom och passion som brinner för mig o Matti. Vi har varit så trötta, utslitna, stressade och samtidigt att gryyymt kul tillsammans under tiden. Man sitter vid datorn, redigerar, bilderna blir så bra och mäktiga, att gåshuden stiger, man svär ut ” Fy f*n va BRAAA ” lutar sig till baka, höjer ljudet, Matti kommer över till min sida bordet och vi ser sekvensen om, om , om igen. Det är därför jag älskar det här och varför jag gör det. Skapandet, kreativiteten och känslorna man får själv. Hoppas ni också uppskattar, får den feeling vi får och har gillat våra teman på filmer. Samtidigt har även nävarna slagits i borden, grubblande så de luktar bränt och tagit små ” i give up ” pauser i 2 minuter, sen är man tillbaka igen och redo att slutföra en episk film. Jag älskar verkligen Orientering, det har jag lärt den här veckan. Wow.

Totalt har vi en bit över 60 000 visningar på våra filmer.

Igår när jag satt och redigerade. Så mina ögon hade gett upp, det starka solljuset med synskadan, all fokusering och press från alla dagar, hade tagit ut sin rätt. Även brist på sömn. Så igår när jag satt o redigerade, hade jag solglasögon på mig, svarade kort på allt Matti frågade, uppfatta aldrig vad han egentligen frågade . Luvan var på, fokusen var hög och mitt mål var aldrig en tvekan. Den här filmen skulle beröra, än mer om ni vet bakhistorian för familjen. Som följer under.

Skärmavbild 2017-07-28 kl. 08.06.18

  • Ellen Westerlund 🙂

Ellen hade en funktionsnedsättning på höger sida av kroppen. Hon har ingen kraft i sin högra arm, problem med benet, tårna kan hon inte röra och foten kan inte böjas uppåt. Ellen hon åker längdskidor, hon spelar innebandy, hon springer Orientering och levererar den här glädjen på film. När hon sprang förbi mig i skogen, var jag så imponerad av hennes löpsteg, hennes glädje och fightingspirit jag kunde se i ansiktet. Samtidigt ett leende på läpparna över att hon tyckte det var så himla kul bli filmat.

Hennes idol var Tove och just därför är hon speglad i filmen tillsammans med Tove i liknande sekvenser. För hon är en sån himla superstar Ellen och jag imponeras mer av Ellen än vilken OS, VM eller Vasaloppsguldmedaljör genom tiderna. Ellen är en hjälte och förtjänade att få höra det om, om och om igen. Hela familjen var fantastisk, älskade Westerlund och deras goa inställning på gemenskapen. Jag o Matti skämtade om att vi ville bli adopterade till och med.

Så under gårdagskvällens filmvisning så hade jag planerat en gåva. En gåva jag tänkt igenom, legat sömnlös över och verkligen bestämt mig. Hon skulle få en kamera av mig. För jag i samma ålder, opererade min höft som ändrade mitt liv. En metallskena i höften, 3 bultar och en funktionsnedsättning i höger ben för resten av mitt liv. En spruta dom satte fel i min bebisålder och blev förlamad i vänster ben. Det kom igång igen efter lite fix, men benlängdsskillnaden är kvar och kommer nog antagligen aldrig bli bra.   Så småningom slutade jag med massor av idrotterna jag höll på med, te.x var jag spådd att kunna bli något inom hockey. Jag och 2 andra, de 2 spelar nu som proffs, en har varit i NHL o den andra är nu i FBK. Men min operation gjorde att jag inte kunde svänga vänster lika bra, tappade hastighet i alla sporter och springer inte asfalt längre. Jag fann andra vägar senare genom längdskidor, jag kunde staka och springa bark,stigar och trails. Operationen kan man inte se som lyckad kanske, vem vet vad det tagit mig utan den, men en sak är säker.. Jag hade inte hamnat där jag är idag, om jag inte opererat höften och började fotografera. Det här berättade jag för Ellen, hela min historia, även för föräldrarna och la allt på bordet. Hon är absolut inte ensam och allt är verkligen möjligt, allt.

Till svar fick jag ” Till en början tävlade jag mot dom ” normala personerna ” i längdskidor. Men sen fixade mamma en egen klass till mig och vet du vad Tom-William. JAG SKITER I DOM och tävlar från mitt egna liv o förutsättningar ”

Den tjejen är 11 år, ögon man kunde falla in i oändligheten och värmde mitt hjärta när vi pratade igår. Vi pratade personligt om det här  en låååång stund. Du är vacker Ellen!

Jag vill göra skillnad för dom med funktionshinder, precis som med diabetes. Så det lilla jag kan, ska jag göra.

Det är en lång historia om det där, men kommer inte ta det här och ska nu fokusera på O-Ringen hädanefter i detta inlägg. Kommer bli korta bilder, något text men inget utförligt och super beskrivande. Måste fokusera på redigeringen och skall även filma lite ikväll på Olssons brygga. Men vi gör det bästa utav det och hoppas ni förstår.

DSC_0756

  • On the way to worky work 😀

DSC_0759

  • Matti Rapila in action med en intervju, vacker bakgrund i bilden för Linda, men så här såg de ut för oss 😀

DSC_0763

  • Följa samtliga i eliten och sen ruscha till mål.

Stressig dag, mycket löpning och nöjd med filmen. Nu lär jag åka till Olssons brygga och knyta ihop säcken. Varit otroligt kul, givande och också utmanande att var produktionschef för O-Ringen 2017. Mäktig vecka jag tar med mig hem och är verkligen så himla glad hur allt kom ihop.

  • Enjoy folkens.

Tack till alla som följt denna vecka, tack för all god respons och ta gärna en kik på Mattis sida

Nu ska jag sladda in på Olssons brygga och därefter bege mig mot Idre Fjäll.

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *