Livigno Day 4

Livigno Day 4

  • Kaosrigg för Livesänding 2.0

Jaahaja, då ska vi försöka summera dagen. Vaknade tidigt, låg kvar för att snosa lite och trampade så småningom ner mot frukost. Där blev det frukost möte om det sociala materialet som skulle ut och sen vidare mot trailern. Tidernas förberedelser väntade. Ovan ni ni kopplingen på stativ, stabilisering, live sändning, separata mikrofoner,  trådlösa mikrofoner, batteribank osv osv En riktig kaosrigg. Mina mål var satt höga, men kanske lite väl höga för att lämna i andras händer.

Inte lätt att ta en brief på den här utrustningen och förstå hur man ska hantera den. Sändningen tjao, inte godkänd. Tyvärr hade vi inte rätt utrustning i grund, man fick ta det vi hade med oss och försöka vårt bästa. Vi lärde oss otroligt mycket från ”testet”. Idéen var god, men förutsättningarna sämre.

Jag gjorde iallafall vad vi kunde med den utrustningen vi hade, kunde inte gjort så mycket mer och känner mig ändå nöjd över att ha gett det chansen.

  • Bob Impola framför kameran!

Jag riggade bara ordning på kameran för livesändning, istället så höll jag till en trappa ner och körde tv-intervjuer med samtliga gäster som var inbjudna. Jag hade förberett frågor sedan innan, några tv-kanaler hade lämnat önskemål om specifika intervjuer och jag hade CG till min hjälp. För här arbetade jag som reporter, hade ett vakande öga över kameran och assisterad av CG som filmare. Mycket att hålla reda på, samtidigt som intervjuerna gjordes på flera olika språk och man var tvungen att vara rapp i både mun och tanke.

Så idag gjordes totalt +180 intervjuer på löpande band. Vi höll på strax över 4h och vi levererade samtliga 5 tv-intervjuer som var önskade. Tiden sprang ändå förbi, när sista intervjun var klar trodde jag att tröttheten skulle komma som en smäll, men energin var ändå bra och humöret på topp genom hela dagen. Atleterna var på bra humör, de uppskattade att vi arbetade effektivt och jag hade inte trist en enda sekund!

CG & jag gjorde en highfive när vi var klara, firade med käk på grannfiket, tog en kaff och diskuterade dagen samt utveckling för innehållet på sociala kanaler. Men ingen lång vila blev det, jag sprang tillbaka till datorn och redigerade tv-intervjuerna för leverans. La även ut en liten komisk intervju med Mr. Pølsa.

  • Går det göra en intervju seriös med denna herre?

Visma Ski Classics egna komiker, konstant något lurt på gång och alltid nära till skratt. Ta en kik på deras facebook eller instagram för att se filmen. Tyvärr kan jag inte ladda upp den här på bloggen, alldeles för dåligt internet tyvärr..

  • Min säng kl 23:00.

Efter intervjuer levererade, sorterade och klar för idag, lämnade jag trailern sist och tog mig till middag. Nytt möte inför morgondagen, nya idéer och en generell plan för kommande lanseringar. Drack lite kaff, humöret på topp fortsatt och så småningom var jag tvungen att ta tag i all utrustning jag hade dumpat på rummet. Allt måste gås igenom än en gång, sen sättas på laddning och göra ordning packningen inför morgondagen. Hua, inte bara & bara, men börjat få rutin på saken och flyter ändå på ok tycker jag.

Med utrustningen packad så mycket jag kunnat för ikväll, la jag ordning kläder, skickade några mejl och avslutningsvis skrev detta blogginlägg. Nöjd med dagen i sin helhet, full fart och spänd på morgondagens utmaningar. Kommer verkligen bli rock n’ roll imorgon, testat lite nya saker på riggar och lösningar för de olika sändningarna. Kommer nog blir bra 😀

Nu lär jag vila ögonen lite, börja ladda för imorgon och återkoppla när tid finns.

Tack lördag, välkommen söndag!

T-W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *