Livigno Day 3

 • GOOOOD MORNING Livigno!

Började dagen i vanlig ordning vid 06:30, slumrade runt lite i sängen innan jag tog mig till frukost och började planera dagen med Teemu & Magnus. Frukosten är som ett godisbord, vittbröd, mycket socker i allt och sådär bra grund för dagen. Aja, italien är italien. Käkar jäkla massa ägg och kaff, så det funkar fint!

 • Teemu scoutar banan!

Strax efter 09:00 åkte vi mot arenan, jag körde några bilder och intervjuer i farten. Var ganska dött nu på arenan, så fick jobba med det jag hade och göra det bästa av situationen.

 • John Kristian Dahl laddade för start.

Minglade lite med bilder och så småningom drog mig mot starten igen. Vid 11:00 blankt drog vi igång livesändningen på Facebook, hade kopplat upp Teemu & Guy på trådlösa mikrofoner och därmed fått mer frihet på inspelningen. Fungerade fint, telefonen krånglade lite dock, sett att Iphone är bäst i test för live-sändningar, så ska nog införskaffa en sådan kring julhandelns alla erbjudande.

 • Starten går, woop woop!

Dagens tävling är i team, den tredje mannen i målet inom teamet sätter den tiden som gäller. Minst tre grabbar startar och det gäller hålla ihop iallafall tre till mållinjen. Några team hade precis tre och några fullt hus med sex åkare. Jag plåtade för instagramstory som ni kan följa på @Vismaskiclassics där jag kastar upp massa bilder från dagarna här.

 • Tyskarna Forever Nordic tuffade på!

 • Känslan efter race…

 • Kardin & Thele var på gott humör!

Ramlade på dessa grabbar innan start och humöret var en bergstopp. Härligt det är pepp innan start, de vill va med på bild och läget är stabilt. Kardin betyder ju leverans och man kan inte förvänta sig något annat 🙂

 • Team Ramudden på grabbsidan.

Min vänn i mitten Olle är skid-sveriges härligaste åkare. Passade på att knäppa en bild efter målgången, Jönsson verkade glad efter målgång och de hade kämpat tappert i tävlingen. Jönsson hade väl kanske tappat lite sedan sist vi såg han i världscupen, men ack så trevligt att se han till start igen och ha på sig racebib.

 • Anna & Emil intervjuades för Discovery.

 • Britta gick ut i ledning för damerna.

Herrarnas resultatlista blir starttiderna för damerna. Så Lager 157 hade andra bästa tid, Team Kaffebryggeriet hade tyvärr ingen tjej till start och därför gick Britta ut först. Extra glädjande då det känns som jag är en del av Lager 157 fortsatt och man hejar på dom lite extra 😉

 • Iallafall jag tyckte det här var kul!

”Pop a wheelie” betyder ungefär att skotern skulle åka på bakhjulet. Lite komik måste man få ha med bland allt tävlande 😀

Utöver alla bilder för story på instagram, körde jag intervjuer och mingel på facebook live också. Så det är snabba puckar mellan bytena av kameror, mikrofoner och man lär konstant ligga steget före i planen. Fungerat bra, roligt att sända live och träffa på gamla vänner!

 • Britta  korsade mållinjen som segrare.

Lager 157 Ski Team tog hem årets team prolog än en gång och Britta gjorde det i ensam majestät under kontroll. Fantastiskt vilket lag de är och så underbart se dom nu under officiella tävlingar + inom rätt genre 😉 (se senaste avsnittet med På Läger Med Lager så förstår ni)

 • Lyckliga bilder efter målgång.

 • Elin Mohlin hade en batalj med Smutna!

Elin visade verkligen kraft idag och spurtade tillsammans med Kateřina Smutná. Härligt att se deras batalj och det var tight ända in på centimetern. Spännande att följa resten av säsongen!

 • Britta & Elin gratulerar varandra till segern.

 • Planeringsmöte med gänget.

T-W MEDIA Aka bara T-W kommer ha ett stort ansvarsområde imorgon under mediedagen. Magnus kommer stå ute och plåta åkarbilder i ett av tälten. Medans jag står med CG och pumpar tv-intervjuer + rigga ordning och ha koll på livesändningen på takterrassen. Så det är mycket som måste stämma imorgon, finns inget rum för misslyckande när det gäller live och intervjuerna för tv måste rulla på enligt plan.

Totalt kommer det göras +175 intervjuer inom mitt ansvarsområde, så nu sitter jag därför kvar nästan sist för att förbereda. Magnus pysslar med bilder från dagen och jag har riggat ordning på i stort sett allt. Kablar, adapters, tester, mikrofoner, batterier ja allt måste gås igenom och dubbelkollas.

Känns som nu vid 19:00 att jag har det under kontroll, ska snart bege mig tillbaka till hotellet för lunch. Gå igenom all kamerautrustning och även sätta allt på laddning. Så det är verkligen fullt ös här på Visma Ski Classics, all day long och på ett vis gillar jag det starkt. Speciellt dagar som detta, när det rullar på fint och allt blir levererat inom plan.

Imorgon som sagt, mega stor intervjudag, ska försöka knäppa några bilder i löpet av dagen och återkoppla så fort jag hinner under kvällen! Så får vi se hur det eskalerar sen 😉

Off we go!

T-W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *