Långtur På Vischan

  • Vingårdar och rullskidor, perfekt!

Fin frukost, bytte om och höll tummarna för att våra gissningar skulle stämma. Det var mulet när vi gav oss ut, men enligt våra kalkyler skulle de ge sig så småningom, bryta av till sol och vi skulle få en behaglig sista tid hem. Det stämde faktiskt, typ 😀 Farsan körde garderat med kläder, jag var mer optimistisk och offensiv, som vanligt.

  • 1 km rakt fram, uppförs konstant och 90° sidovind från höger.

Strax efter första bilden var tagen, kom första skuren, ganska ihållande men över på uppskattat 15min och vi kämpade på. Bland vingårdar, hundar, apelsiner och lokala pubar tog vi oss fram ute på vischan. Inte många motionärer ute idag heller 🙂

Bilden är tagen i början av 1km backen som är helt rak, jobbigt kan man tro, men tycker det är lite fränt jag och lutningen går att arbeta med. Försökte använda diagonalåkningen så mycket som möjligt, mest för att sparka med benen och träna upp den tekniken som är mest likt löpning. Stakningen kändes bra rakt igenom, trots starka motvindar och skurar, så kändes det grejt!

  • 15min kvar till målet.

Med vindar som ibland satte tvärstopp, gav turbo eller putta ut mig i diket, var det skönt att man nu såg avfarten för sista biten hem. 2h 45min blev uret, jäkligt nöjd med passet och farsan fick ett fint pass på cykeln. Ett ganska hårt pass om man ser efter förutsättningarna med regn och vindar, bra tryck och teknik också. Så Portugals största kycklingtallrik serverades nyss och nu har magen nått att bita i ett tag 😉

  • Spontantur till Cape Saint-Vincent.

Med kraftiga vindbyar, lyckades vi ändå sola lite på taket och kunde njuta av lite värme efter maten. Vi bestämde oss förr en resa till Europas sydvästligaste punkt. På vägen dit besökte vi en surfbutik och  jag blev grymt sugen på det också, men det får vänta till varma grader. Väl ute vid piren där en fyr står placerad längst ut, blåste det så inni helsicke och saltvattnet låg ordagrant i luften. Mäktiga krafter!

  • Märklig sovplats kanske?

Den med tränat öga märker kvalitetsskillnaden, de tre bilder från udden är alla från GoPRO 6:an och plåtade i RAW. Ville testa och blev grymt imponerad av kvalitén, kul med möjligheten av så liten kamera och så pass grymma bilder. Blir roligt imorgon att fortsätta leka med!

  • Vandrade ut en bit längs kanten.

Mäktigt när klipporna är vertikala, vindarna så starka du ramlar baklänges och solglasögonen fulla av salt. En lyckad spontanare helt enkelt, nu i bilen hem och vi planerar morgondagen. Kropparna ska få vila och vi åker upp till Sintra, där ligger Pena Palace som uppkom 1854 och ligger uppe på en kulle. Kan bli fränt och skönt leka turist för en dag också, planen är att åka upp och ner över dagen. Helgen får vi se vad som bjuds!

Logó logó

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *