La Diagonela – The story

DSC_0889

 • Marschen hem från middagen innan raceday.

Ja Schweiz är ju inte direkt känd för sin mat, lite sådär har det varit på restaurangerna och inte riktigt som i Österrike. Men blev bra mat vid den här restaurangen, alla var nöjda och vi hade gått igenom planen för morgondagen.

DSC_0891

 • Kartgenomgången för langningen.

Vi hade 3 bilar att tillgå och var 7man som skulle langa. Dock under natten hade en av servicemännen insjuknat och jag blev istället själv i min ”grupp”. Lite klurigare och stressigare, men kändes ändå lugnt.

_DSC1796

 • Var det något kallt tro Blom?

Minus 21 grader visade det i bilen, solen kommer inte lysa på den här sidan dalen innan eftermiddagen och det var bara o klä på sig. Åkarna fick alltså en rejäl väckning med frisk luft och dunjacka under skidtesterna.

_DSC1793

 • Sepp gör de sista förberedelserna med vallningen.

I och med att Owe insjuknade under natten, så blev Sepp själv i bussen och fick preppa allt själv.

DSC_0892

 • Solkanten på andra sidan dalen.

Ja inte riktigt alla var ute och testade skidor. Kardin och jag satt i bilen, stolsvärme, full blås och lite Rock n roll i högtalarna. Kardin hade nämligen valt sitt par dagen innan och såg ingen anledning till att testa dom igen. Det kallar jag f’n kyligt. Så där satt vi och mös fram till ca 25 min innan start då Kardin stack ut och värmde, jag fixade stavar och mitt för service!

DSC_0893

 • Köldhålan till stadion.

DSC_0894

 • Något kallt här tro?

Att när det är under 20 minus vet man det är kallt, men när en helikopter stor och hovrar ovanför.. Då blåser det på ganska friskt och man är inte superkaxig. Men starten gick bra för damerna och inga komplikationer, värre för herrarna..

vlcsnap-2017-01-22-09h25m42s39

 • The Massenkraschen

Ja la ner Gopron på backen och var redo med stavar för åkarna. Mitt i klungan faller 3-4 åkare handlöst i marken och ni kan se till vänster i bild, att en åkare går ur spår. Blom parerar smällen bra och passerar mig med ” High five ” avstånd, då är det klassiska spåret 3 meter bort 🙂 En som inte lyckades lika bra var O.P för Lager 157 teamet, otursamt bakom den som föll och ingen chans att väja.

vlcsnap-2017-01-22-09h27m46s239

 • Russian Marathon Team

Ett offer i kraschen, några kom med stavbrott och han kom med blandad kompott. Ena staven var trasig och bindningen på skidan trasig. Vad roligt att börja loppet på den måten 100 meter in? Ingen koll hur det gick för han senare i loppet..

DSC_0895

 • Langningen #1

På vägen mot första langning ringer jag Martin för att uppdatera, dock får jag information tillbaka om att teambussen har frusit ihop och den får inget bränsle. Där förstördes våran plan om langning och nu var det upp till oss att komma på någon riktigt spontan plan. Jag sladdade in på samma ställe där Martin stod och sprang iväg 300m för att möta åkarna på en annan plats, vid tillbakavägen.

vlcsnap-2017-01-22-09h14m27s93

 • Bob får dricka vid langningen.

Serneke1

 • Sara får dricka av Martin!

vlcsnap-2017-01-22-09h14m39s68

 • Jobbigaste och vackraste löpningen jag gjort i service-sammanhang.

Efter langningen blev det pronto pronto till nästa ställe, vi lämnade Sepp kvar för att langa till Julia och vi fick dra vidare. 300m pulsande i snön, full mundering och massa grejer med sig. O herregud, pulsen steg ju nå brutalt, helt ouppvärmd och på höjden. Men, det var bråttom och det var bara o fortsätta löpa! Puh.

DSC_0897

 • ” Det är lugnt T-W, vi hinner ”

Det var svaret från Martin när vi klurade på nästa langning. Massa oklarheter men han summerade med att vi hinner 🙂 Rejält stressade dunkade vi in i Pontresina, fann en parkering och löpte upp till dit vi tänkte stå. Det tänkte ju 7 andra team också, så här kommer det bli trångt och kanske en utmaning.

vlcsnap-2017-01-22-09h14m48s156

 • Sara får dricka.

Vi gardera oss med att stå några meter ifrån varandra och det blev en lyckad langning. Bob & Kardin kom på fel sida, men de ville ändå inte ha. Efter att Blom fått sin dricka, kutade vi ner till bilen igen och drog vidare. Jag ramlade rejält vackert på väg mot bilen, med det bjuder jag på.. Har man bråttom så har man 😉

DSC_0898

 • Last call

Vi fann något som såg ut som en gångväg och var inte sena med att ratta in bilen där. Vi körde in 1 km och stack åt varsina håll. Martin sprang tillbaka till stadion och T-W sprang för att möta åkarna.  Helikoptern dånade bakom träden, man var laddad och den spännande ovissheten infann sig.. När kommer de runt krönet?

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 09.09.35

 • ” Det är här man mäter sin manlighet ” – Kardin

Kardin var tidig med att vara fram i tät och dunka på. Här var det 10 km kvar och han låg härifrån och in minst topp 6. Starkt!

DSC_0899

 • My last position

Efter att ha skruvat in bilen på någon kass parkering, ut med stavarna och på med löparskorna igen. Sprang upp till där spåren går in i byn och målgång.

vlcsnap-2017-01-22-09h15m18s197

 • Pang Pang Pang Kardin!

Klungan kommer runt hörnet och jag ser en blå/lila boll studsa upp & ner. Fasan, det är ju Kardintredje platsen och han är ju f’n med! Något dryg meter upp till ryssen och norrmannen, men tänkte ändå f’n, det där är hans placering nu 😀 Kör för f*n!!!!

vlcsnap-2017-01-22-09h15m31s92

 • Bob ”the Bib ” Impola

Fasan Bob gör f*n ett kanonlopp han. Bob kommer tillbaka från sjukdom, kommer ner till Schweiz 2 dagar innan race, testar skidor och sen kör. 31:a och körka på slutet som han själv sa. Sjukdomen gör sig påmind och  det där lilla sista finns inte kroppen än. Men vänta ni till Marcan, då j’vlar!

 

_DSC1817

 • Queen of Team SERNEKE

Sara stakar upp det sista i byn Zouz och lyckan är så stark här. Iallafall för mig, hon passerade som 3:a nere vid langningen och jag var oviss positionen efter att Britta/Smutna passerat. Men när jag ser Sara komma runt kröken, ingen dam kommer jagandes, säger jag till Sara ” – Fy f*n va bra Sara, tredje platsen är din. Njut ” Kanske svårt att njuta, men det är en mäktig målgång och jag önskade Sara all lycka där runt hörnet..

 

Något som också var riktigt kul, var Rasmus som tog 45:e platsen och sina första Ski Classics poäng. Då har han mer att ge också 😀 Glad för Rasmus,  mäktigt när han innan start kommer och säger ” idag känns de bättre och jag känner mig spänstig ” när han varit sjuk en längre tid. KUL! 🙂

_DSC1829

 • Sara Lindborg, 4 lopp & 3 pallplaceringar! 😀

vlcsnap-2017-01-22-09h22m29s149

 • The Kardin efter målgång.

Kardin kommer in till teamet efter ha skippat de första 3 tävlingarna,  han tar en 5:e & 6:e placering och visar på rejält stabil form. Han hade stumnat rejält i sista backen och hade tyvärr inget mer o ge.  Att Kardin är en rejält skön lirare utanför spåret vet man och när första pallen kommer, det är bara en tidsfråga! 🙂 Riktigt mäktigt se han dunka på och inte visa någon respekt till de ” stora grabbarna ” som de kallas i folkmun. Kardin, han kommer bli vass framöver!

DSC_0902

 • Öltält, cigg och korv i målområdet.

Lite annorlunda upplägg här nere, men gillar ändå upplägget och att de unnar sig efter deras fysiska prestation. Charmigt 😉

Senreke kopia

Vi i teamet tackar för oss och tackar för all feedback vi fått från racet. Härligt med stödet från SWE och vi är mycket nöjda med loppet som varit. Just nu är på plats i Val di Fiemme och skall optimera uppladdningen för Marcialonga som smäller av till helgen igen. Vi får ser hur Erik tar sig an sjukdomen och hoppas givetvis på en comeback i spåret igen för han.

Riktigt problematiskt och få ut det här blogginlägget, internet har varit problematiskt och hinner inte korrläsa 🙂

Italy, vad bjuder ni på?

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *