Klarälvdalen Challenge

 • Telefonbild vid starten ca 07:00.

Klockan plingade av kl 05:00 och avresa 30 min senare. Var uppe i Branäs 6:30 och i princip först där om man inte räknade funktionärer. Området är jag väl känt sedan arbetet på Vildmark och gjorde väl upp en mental plan för arbetsflödet i väntan på deltagare. Hade gjort en plan natten innan och antecknat så var lugn in för dagens batalj, 84km paddling.

 • Screenshot från en intervju med några från grannlandet NORGE 🙂

 • Screenshot från intervjun med Anders ” Järnmannen ” Olsson.

Vilken jäkla stjärna han är. Väldigt trevlig, ödmjuk och humorn nära till hands. Ofta ett leende på läpparna och vi delade många skratt tillsammans. Anders började intervjun med ” Fråg mig int va dâ â för fel på’mâ, för dâ â myck dâ, o då mener ja mentalt ” För er som inte känner till han, så sitter han i rullstol, en sann förebild och smeknamnet Järnmannen lever han verkligen upp till. Han är grym!

 • Screenshot från starten.

 • Redigerad i telefon: Mäktig inramning ovanför disen och dalen.

 • Screenshot första man att passera Patric Svensson.

 • Screenshot från Järnmannen passerar.

Åkte ner en bit längs älven för att fånga deltagarna en bit in i loppet vid en bro. Patric på bilden tidigare hade ryckt åt sig en lucka redan där och behöll den hela vägen. Anders som inte kan använda rodret, klagade lite på att kajaken drog åt vänster och fick därför parera allt med att luta kroppen. Ingenting som stoppar Anders 🙂 Regnet började också falla strax efter start.

 • Screenshot från bro nummer 3.

Ett paddlingslopp som är 84km är lite halvsvårt att tolka på olika sätt. Det ser gärna likadant ut och man måste arbeta med olika sekvenser. Så här fann jag Patric i en lucka som nästan visar formen av ett hjärta och stämningsfullt med regnet. Ingen färg/ljus korrigering är gjort på några av bilderna som är screenshot.

 • Screenshot från Munkebol, checkpoint 1 och 29km in i loppet.

En snabb kanot och starka grabbar hängde med fint än så länge i loppet. Regnet fortsatte falla, men man var hoppfull när man såg himlen sakta spricka upp och solen snart skulle bryta igenom.

 • Screenshot från checkpoint 2 med drönaren.

En deltagare som precis lämnar Klarälven Camping och det var nog favoritstunden på dagen. För där bjöd Jessica på kaffe & kaka så satte vi oss ner för att snacka. Jag hade lite tid att döda till nästa passering som var planerad och Jessica hade en liten paus. Körde några sekvenser här, flög lite drönare och njöt av att solen sprack fram.

 • Telefonbild från en väntande vila.

Efter KCY åkte jag förbi samtliga deltagare och stannade vid min nästa location. Väl på plats så fixade jag kameror och utrustning för att sedan bara lugnt o stilla kunna vänta in paddlare. Solen värmde och man bara njöt av tillvaron här i gräset vid älven.

 • Screenshot vid passering med drönaren.

En härlig sekvens som gick precis som planerat. 4 kajaker kommer samlade och monumentet för att hylla ” flottarna ” hamnade i samma bild. Strax efter sekvensen steg jag med drönaren och öppnade upp för att visa dalen. Tycker det är kul när vädret är varierat, det blir olika nyanser och man kan arbeta på olika sätt. Bägge sakerna har sina fördelar/nackdelar.

 

 • Telefonbild från en lortig bil.

Syns inte riktigt, men kan säga att Caddyn mådde väldigt bra av en tvätt när vi kom hem. Grusvägarna i regn målade bilen mer grå och matt. Men nu skiner den igen och redo för nästa tur.

 

 • Telefonbild när jag låg o väntade för första målgång.

Trodde det skulle bli tightare om tid från min senaste location till att hinna till målgång. Men så var icke fallet, de körde långsammare än tidigare år och jag fick istället tid finna rätt vinkel samt prata med några funktionärer. Pratade en del med funktionärer, publik och även Järnmannens hjälpare, kul när man blir igenkänd och flera av dom har tidigare sett mitt arbete. Jag gillar ju att prata och det vet enkelt att fördriva tid när man väntade.

 • Screenshot vid målgången.

Som avslutande bild tar jag min sista sekvens från dagen. Vid första målgångarna körde jag kameran från marken och intervjuade några också. Sedan hämtade jag drönaren men då blev det en lucka på 20 min till nästa målgång. Med stenkoll på ” vattenhorisonten ” så kunde jag så småningom flyga upp drönaren och fånga en målgång från fågelperspektivet. Klockan är nu 17:50 och dags att börja redigera. Blir pillande och klippande med denna nu ikväll för att kunna lansera imorgon kväll.

Sätter igång direkt!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *