Hovfjällstur

  • Vi reste med stil upp, Volvo 740! (isbilen)

Redigerade fram till 01:00, vaknade vid 06 och gav upp att kunna somna om vid 07:00. Myste ner mig i soffan för att se lite cykling, åkte iväg köpte frukost och började förbereda utrustningen. Humöret var på topp och så småningom kom Soinja som ville med på passet, farsan hämtade oss och vi plockade upp NicoKing, sen, mot Hovfjället!

  • En taggad grabb och två turister 😉

Njöt lite av utsikten, satte all utrustning på plats och startade klockan. Framför oss hade vi ca: 26km löpning och underbar natur. Början av leden är mycket utför, fin löpning på klippor och spång. Vi skrattade, pratade och hade riktigt kul tillsammans från start, tror det var tyst som längst 5 min. Kunde inte bli bättre sällskap!

  • Stina Nilssons höjdmeter berg.

Här tog vi första pausen, totalt tog vi tre stycken kortare längs med vägen och avnjöt lite energi. Var skönt här på toppen för det blåste, myggen var obefintliga och man fick svalkas av lite. Vädret var perfekt varmt, mycket mygg om man stod still dock och man fick hålla sig löpande!

  • Ungefär halvvägs, en äppelpajboll förtärdes!

Crazy vad mycket mygg det var här, så blev väl ingen långsittning och var snart på löpande fot igen. Första delen av leden är ganska enkel utförs, så småningom blir det väldigt teknisk löpning och sista delen blir mycket varierat. En otroligt fin långtur, helt ok markerad och magisk stiglöpning time to time. Slog väl i tårna otaligt gånger, trampade snett eller på något vasst, men är bara att le och springa vidare!

  • Tappert och starkt gäng!

Vi la in en spurt på slutet, fick nöja mig med andraplats efter en tjuvstart av NicoKing 😉 Kroppen kändes riktigt bra, steget var piggt och humöret på topp. Efteråt tog vi snabbdusch och kröp upp till Dals Kök, åt upp oss till matkoma och nu lugna tag resten av dagen.. TRÖTT!

Siffror:

3h 14 min

26 km

153 slag/min snitt

184 slag/min max

+3000 kcal.

  • Kommande avsnitt!

Lugnt o lugnt, ska iallafall slutföra det här avsnittet och sen ta kvällen som det kommer. Måste börja packa också, Östersund knackar på dörren imorgon, tur är väl att utrustningen ligger på köksgolvet redo för packning redan 😀

Run T-W, RUN!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *