High & Low release

fb_img_1480185278621

High & Low Show

För ett par dagar sedan fick jag boken Jihdes Diabetes ” En match för livet ” och har sedan dess varit helt fast. Peter & Karin har gjort ett otroligt fint arbete och ger mig som läsare en fint vinkling i deras privatliv. Med fint menar jag att de vågar prata ut om det, de tar med allt och vecklar ut sitt privatliv såhär offentligt. Mäktigt.  Allt från hemskaste ögonblicken, finaste minnena och hur den drabbade av sjukdomen skall hantera sin sjukdom.

Diabetes är sjukdomen som du som bästa resultat kan spela oavgjort med. Det är konstant Diabetesen som har fördelen, makten och sätter planeringen för dagen och de bästa du kan göra åt det är att göra det 1-1 i matchen. Att växa upp som barn och få diagnosen Diabetes vid ung ålder, vänder upp & ner på deras värld och hela livet blir nu en enda stor ” Day by Day ” planering. Man vill ju inte sticka ut som barn från de andra, majoritet iallafall, men tänk om den sprutan du måste ta under lektionstiden, är det som räddar ditt liv? Men istället väljer många idag att skippa den sprutan och istället ”dölja” sin sjukdom. Vi hoppas kunna ändra på det, vi kommer göra vårt bästa och vi gör det här för er diabetiker.

Vi fick ett mejl när vi satt och arbetade med projektet för 1,5v sedan, ett urklipp:

” Den enda ljuspunkten i mitt liv, är Sockertoppen ”
En gråtande kille i sin mammas famn, 12 år gammal och hela livet framför sig, hade en mörk stund i sitt liv. Men i alla sorg kunde han ändå se något positivt. Nu skall alla diabetiker få nästan 4 månader med en webbserie fokus Diabetes! Go High & Low!

Med den här programserien kommer vi förmedla Diabetes på alla plan, blandat med kunskap, glädje, utmaningar och såklart träning. Vi lägger ner vår själ i det här projektet, hoppas du kan hjälpa oss dela våra filmer och att du uppskattar materialet.

Vi gör det för er!

” Diabetes dödar i världen >5 miljoner/år=  15 000 per dag ( = två stora naturkatastrofer varenda dag!!! Men som inte drar in miljarder…!) Fler dödas än av Tuberkulos+ HIV+ Malaria tillsammans!) ”

Med miljarder syftar han på pengar in för forskning. Tex cancerforskning får 990 Miljoner  2015 medans Diabetes får 82,9 miljoner 2015. Tänk på det en stund.

Diabetes måste uppmärksammas mer.

Källkritik: Linköping Universitet MR. J.L Senior Professor of Pediatrics

H&L

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *