Hårteigen – Norge

  • Hardangervidda – Norge.

Beklagar sen uppdatering från mig här på bloggen, varit busy busy senaste dagar och livet är i 120 just nu. Iallafall, imorgon torsdag tar jag bilen och åker mot Norge än en gång. Tillsammans med XXL, SALOMON & Treningsfrue kommer vi denna gång vandra i Hardangervidda. Vi börjar fredag tidigt och kommer tillbaka till bilarna beräknat kring lunch söndag. Vi kommer sova i stugor, vandra på dagarna och målet är att ta oss upp på den toppen rakt fram.

Kommer använda oss  rep och säkerhetsutrustning, det är vajer spänd upp hela vägen och ska va en riktigt episk utsikt där uppe. Grymt taggande!

  • Saknaden av att dricka fjällvatten har börjat växa inom mig!

Såhär beskriver chefen på SALOMON turen:

We will hike from Valldalsvatnet to Litlos on Friday, Litlos-Hårteigen-Litlos on saturday, Litlos-Valldalsvatnet on Sunday. In total approx: 70 k. The www weather forecast services is not very reliable up there, we will probably experience snow, rain and sun. Fun fact: Litlos is Northern Europes most remote tourist cabin. Fact: This is a GREAT trip in epic and remote scenery! See you soon!

Vi har haft en facebookgrupp där vi planerat resan, diskuterat och jag har varit i telefonmöte för filmproduktionens syfte. Kommer ta med så mycket grejer jag bara kan, mer elektronik än kläder högst troligen och väskan kommer bli sprängfylld. Kul att få packa gamla vandringsväskan och sätta på sig kängorna för att ge sig ut på vandring än en gång. Länge sedan sen sist, Norge är ju fantastiskt fint och det blir med gott sällskap.

Så dukat för succé? Jajjemän, jag må tro det. Filmen ska vara klar eftermiddag Tisdag och jag kommer vara tillbaka från vandringen söndagskväll, blir inte mycket vila där och sedan fortsätta måndag hela dagen!

  • Solnedgång från toppen!

 

  • Något liknande kommer vi vandra mot berget i mitten!

  • Spännande ”klättring” uppåt, älskart!

  • Jag lovar mamma, jag ska vara försiktig.

Det kommer bli än en gång stor utmaning när det gäller allt det elektroniska i ryggsäcken. Jag prioriterar ju kameror/batterier/kablar före massa kläder. Det är ju bara 2,5 dag vi ska vandra, kommer fortsatt ha med kläder till samtliga scenarion av väder och situationer. Men kommer inte ha med extraplagg att byta mellan. Något måste ryka och tyvärr får det bli så om det visar sig att allt inte får plats.

Jag har en grym ryggsäck som tar 70 liter och klarat mig kanon på turer över veckan med den. Så jag är inte orolig över att få med allt jag vill. Allt har legat på laddning här sista dagarna, kommer bli massa powerbanks som back-up och givetvis ska drönaren med 😀

Inte börjat packa än, mest förberett allt och kommer göra det i lugn & ro senare i eftermiddag/kväll. Jag går på rutin och utan stress, det blir bäst så. Gillar att packa rätt sent, då är minnet fräsch vad som är nedpackat och jag får bäst kontroll på läget.

Nu är klockan 09:20 och jag ska ner till garaget en sväng. Pyssla lite och förhoppningsvis få ordning på ljudet i bilen. Pär Edqvist PECustom kommer förbi sen på möte och så småningom i löpet av eftermiddagen ska Audin komma tillbaka från tejpningen. GRYMT nyfiken på hur det resulterat och ser ut efter designförslaget jag lämnade.

Vi får se hur bra uppkopplingen är där ute, tveksam att det är fiber i stugorna och 4G ute längs med stigarna, men vi försöker vårt bästa och återkopplar när vi kan!

Let’s go hiking!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *