Fredagsfys före mys!

  • Smoothie-Orgie är igång igen!

Hämtat ut en ny smoothiemaskin så nu är lugnet återställt hemma igen. I mina smoothies har jag kastat i allt möjligt genom tiden, ruccola, omelett, sparris, skinka och ja massa knepiga grejer som inte står under normala kanske. Mitt basrecept framöver och som är i dessa är nog: hallon, mjölk, banan, gurkmeja, ingefära, chia, maca, peppar och massa massa spenat. Super gott, nyttigt, enkelt och massor av bra vitaminer. Kastar i det mesta som sagt om jag har nått till övers, bananerna må va bruna men då är dom söta och har aldrig i någon sötning.

  • Mot Hagfors på morgonkvisten.

Härlig natts sömn vaknade jag tidigt, åt en stabil frukost och köpte en kaffekopp på macken. I god tid åkte jag mot mötet med Anders Olsson, väglaget var bedrövligt och vägen är känd för vara guppig. Så var skönt att vara i god tid och cruisa lugnt mot Hagfors. Spelades gamla klassiker på radion från melodifestivalen, är inget stort fan av nuvarande låtar, men idag var det mycket retro. Så när ”Dagny kom hit och spill” & ” Vindarna viskar mitt namn” spelades, blev det rejäl fest i bilen 😀

  • Läs texten på bröstet 😀

I hela 3h var jag hos Anders, drack kaffe och gick igenom hans föredrag. Under de 3h blev jag träffad i hjärtat av känslor, tårögd, skratt och tagen av hans otroliga resa till där han är idag. Vilken otrolig man alltså, sjukt inspirerande och gripande historier en vanlig människa aldrig skulle ens sätta sig in i. Vi gick igenom hans föredrag på 61 bilder, blandade med massa sidospår och historier. Efteråt kom jag med mina tankar på inspel, nya idéer och hur vi skulle utveckla det på alla plan. Vi kom bra överens, hade mycket samma värderingar och delade många historier. Ett fantastiskt möte helt enkelt, fick med mig så otrolig mycket nya tankar att reflektera över och alldeles för många historier att kunna skriva ut här. Kom på kaffe så berättar jag mer 😉

En historia ska jag dock berätta. Anders var under sin värsta period sängliggande och helt morfinneddrogad på läkarens rekommendationer. Han var inte ens kapabel att borsta sina egna tänder, så förstå allt annat en människa gör och har behov av mer om man inte ens kan klara den uppgiften. Sen tänker ni det i 7 års tid… Tänk mer.. Sjukt.. ..Sen gick han sin egen väg. Mannen här ovan, satte rekord tid att simma från ALCATRAZ in till fastlandet som han satte 2011. Ett rekord som står sig än idag, han är förlamad midjan ner och ingen kan ändå slå han. Det kallar jag imponerande.

  • Fredagsfys innan fredagsmys, jajjemän!

Efter mötet så var det dags för lite försenad lunch, åt mig mätt hemma och tog det lite lugnt efteråt i soffan. Kikade snabbt in på in skatteverket och var nyfiken på skatteåterbäringen, som egen företagare är det alltid utgifter och ni ska veta, det är dyrt att driva eget företag. Jag hade där en preliminär summa på fem siffror att betala.. Det stör mig något enormt att jag får det preliminära beslutet nu 9 Mars och det finns inget jag kan göra före 20 Mars då deklarationen öppnar. Med mina siffror, beräkningar, avdrag och rätt till ersättningar.. Irriterande, men ja ja. Ville inte grotta ner mig allt för mycket och tog mig ut istället på det planerade träningspasset.

Där ville jag sluta åka skidor efter 15 min. Började tänka om mentalt, tog mig i kragen och spelade upp massa scenarion i huvudet. Positiva tankar, drömde mig iväg och kunde gå av skidorna närmare 2h senare med ett gôtt pass genomfört. Ibland går det inte alltid enkelt, då får man arbeta mentalt.

Sent inlägg ikväll, men blev tvungen researcha lite om skatteverket grejen och ett sent träningspass som blev något längre än tänkt. Men nu är det kvällen, en smoothie väntar och först en härlig dusch!

ESTJ

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *