• Kontraster från Grekland, 10 grader vid 07:30.

Sent igår fick jag förfrågan av Emil Nykvist om jag ville med och åka Finnsjön. Aldrig livet, var för mitt första svar. Sen börja jag tänka lite ”Ingen minns en fegis” och känslan efteråt är ju bra skön ändå. Så okej då, jag blir med.
Larmet ställdes på 07:00 och bara att riva sig ur säng, lättare frukost och på med pjäxorna. Mötte upp Emil, Gabriel & Lieback vid 07:30 och off we go.

Ödmjuk inställning på dagens pass, jag visste det skulle bli långt och slitsamt. Formen är som den är och gårdagens backintervaller skulle komma att kännas i benen. Humöret var ändå på hyfsat bra nivå, även om jag egentligen lagt skidorna på hyllan för säsongen hemma, så bangar jag inte ett trevligt gäng på långtur!

Lite roligt också att hetsa varandra om påhittade spurtpriser, finns markeringar sedan världscupen och vi tävlade på varenda en 🙂

  • Vackra färger vid Finnsjön.

Turen är ca 44km och varierad terräng. Jag körde på sega tvåor, iallafall vad jag tyckte det kändes som eller jag som blivit klen. Kunde hålla hyfsat bra tryck uppförs, men på platten hade jag verkligen ingen power och hackade för kung och fosterland, utan direkt verkan kändes det som. Hm. Var skönt med lite bju-rull iallafall som man kallar det i nedförsbackarna. Massor av vackra färger ute nu i skogarna och disen lågt tätt hela turen. Skiljer sisådär 30 grader från temperaturen i Grekland, ändå klädde jag mig offensivt och gick varmt 😀

  • Slitsamt med de starka grabbarna.

Långkalsonger har man på vintern och fungerar fortsatt fint med racing överdelen. Jag körde sportdryck och en bar under passet. Med uppskattat 30min kvar av turen, var jag tvungen att hetsa lite, ett telefonmöte med en viktig aktör stod på schemat och jag var tvungen att gasa. Fick stressäta en bar sista kilometern, helt färdig i kroppen och illa tvungen att trycka på. Summerat var väl känslan ok, kanske. Jag vet inte hur jag ska tolka det, den fungerade väl hyfsat, men var tungt måste jag erkänna och långt kvar till toppen.

Hann med minsta möjliga marginal till telefonmötet, på med kaffet, kasta i sig en smoothie och sen in i businessmode! Ett bra möte, återkopplar ytterligare inom kort.

Siffror från passet:

Tid: 2,52h

Distans: 43, 67km

Maxpuls: 188 slag/min

Snittpuls: 156 slag/min

Topphastighet: 54,3 km/h – Fräckt 😀

Kalorier: 2587 kcal.

Summering: Färdig, ack sliten och gammal krigare nu. Bäst att hålla i det här nu ett tag framöver och kämpa på! Varm dusch därefter och upp till Valbergsängen på en riktigt god lunch med grabbarna!

  • Ny kameraväska!

Efter ha lastat rejält med käk, plockade jag ut en tidig julklapp till företaget, en Douchebag. Senaste resorna har visat problem på krångel att få plats för allt och inte helt funktionellt. Nu blir det både lättare och mer stilrent. Den gamla får agera träningsväska!

Resten av dagen blir det redigering och pyssel inom företaget, fick ingen ledig kväll igår och får försöka idag istället! Imorgon kommer Björklund på besök, hyfsat öppen plan för aktiviteter i helgen och skippar nog bloggandet imorgon! Time tells!

Tackar & bockar!

T-W