En diabetiker skall få elitidrotta!

diabetes-t-w-media-3

  • Robin Bryntesson kommer inte, sluta idrotta för sin diabetes.

diabetes-t-w-media

  • Känsliga tittare varnas.

diabetes-t-w-media-2

  • Känsliga tittare varnas.

t-w-media-diabetes1

  • Känsliga tittare varnas.

Diabetes är min vardag, min familjs vardag. Tar jag inte rätt mängd insulin är detta något som kan hända. Jag skulle byta kropp med en frisk person alla dagar i veckan.

Att en expert i Sveriges rikstelevision tycker att det är fel att jag håller på med elitidrott eftersom jag är tvungen att ta ett hormon som jag inte överlever utan, det är skrämmande.

Jag måste ligga på ett blodsocker mellan 5-8 (vilket en frisk person gör ändå) för att vara konkurrenskraftig på en tävling. Tar jag för mycket insulin blir jag för låg i blodsocker för att kunna prestera, och jag kan hamna i koma och dö. Tar jag för lite insulin så får jag för högt blodsocker och kommer i mål på en dålig placering och med ett väldigt slitage på mina inre organ. Jag kämpar varje dag för att inspirera barn och ungdomar att satsa på sin dröm, ta inte bort idrotten från dem! Och läs på innan ni sparkar undan benen på barn med en av de allvarligaste kroniska sjukdomar som finns i Sverige.

Zoomar man ut, Björn Ferry, så har du redan samma hormon i din kropp, dygnet runt, din kropp producerar det automatiskt så fort du stoppar något i munnen. Vi diabetiker däremot måste planera alla dygnets timmar.

Vi måste räkna ordentligt på allt vi stoppar i oss och tillsätta insulin manuellt för att kunna träna, tävla och leva på lika villkor som dig. Förra året dog 5 miljoner människor världen över i en sjukdom du menar är en fördel att ha. Fortsätt kämpa alla diabetiker, anhöriga och alla andra som förstår sig på sjukdomen.

Vi fortsätter att försöka sprida kunskap om diabetes för att okunskap som sprids om sjukdomen ska stoppas!

 


Det är med sorg inombords men med en stolthet i bröstet, jag lanserar den här filmen med Robin Bryntesson där vi svarar på Björn Ferrys uttalande om ” Diabetiker skall inte få hålla på med elitidrott ” Så otroligt puckat uttalande, att SVT låter en sån dum person, sitta på bästa sändningstid och få vräka ur sig vad han tror är fakta. Han sitter som knövveln själv i soffan och breder ut sig medans han stoltserar med sina påståenden om att insulin, medicinen, innehåller hormoner som ger dom en liten fördel och de kan prestera bättre. En medicin som krävs för ett normalt liv och för att hålla dom vid liv.. Varje dag kan diabetikern dö, om de inte får sin medicin. Punkt.

Att SVT har gjort bort sig i det här, är det inget snack om. Riktigt, riktigt dåligt gjort och dom har förändrat liv för barn med diabetes. Och då menar jag negativt. Barn som har drömmar om att bli elitidrottare och en vacker dag stå där med en VM medalj runt halsen, en OS medalj runt halsen.. Tänk de diabetiker som sett upp till Ferry, att höra såhär? Att höra ifrån sin stora förebild att du är en fuskare.

Zooma ut, sätt allt i perspektiv och tillsammans

 

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *