En dag med Stina Nilsson

  • Stina Nilsson under intervjun.

Är det våran OS-drottning jag fick träffa under Tisdagen? Med stor chans är det så. Vi mötte upp vår kontaktperson från landslaget och bestämde plats för intervju. En nyvaken och glad Stina Nilsson kom exakt kl 13:00 för att ansluta sig till oss. Vilan är viktig för den tuffa träning eliten gör och Stina var mycket nöjd med sitt alarm 5 min innan intervjun började. Vi hade fått 20 min för intervju och 10 minuter för plåtning. Så jag fotade några ” stämningsbilder ” under intervjun och sedan höll låg profil till min tid kom. Jag hade 10 min på mig, pulsen steg faktiskt lite måste jag erkänna när det var tid för profilfoto. Men lika snabbt som den kom, försvann den och var inga konstigheter. 10 min kan låta kort, men jag var klar på halva tiden och fick de bilderna jag behövde. Vad vi snackade om, får ni helt enkelt vänta tills artikeln kommer 😉

  • Foto: Erik Wickström

Med blåsten mellan husen, fick Erik agera ankare till blixten med paraplyet och fångade en bild på mig när jag hade lite huvudräkning. Framöver ett tag kommer jag ha fel glasögon på mig, eller nä inte fel det är ju BLIZ men det är inte mina vanliga gulaglajjer. Mitt i klimax av adrenalinstinn uppe i ÖstersundGymkhana Drift lyckades jag tappa dom och märkte inte förrns efteråt. Lite surt, dom var ju specialgjorda med glas & ljus för mina ögon, men dom hade blivit ganska slitna och kanske var dax för nya ändå 😉 Så snart, en ny look på T-W will be coming..

  • En av många profilbilder på Stina Nilsson.

Som ni kanske märkt, har jag dubbla logotyper & copyright stämpel. Bilder på landslaget och specifikt Stina är eftertraktat, så det är en gardering att ingen snor bilden utan avtalat med mig. Och JA, det har hänt tidigare att en bild blivit olovligt använd och retuscherat utan min tillåtelse. Sen GNT logotypen är med för att jag publicerar inlägget där också, som är mitt sista för denna gång för dem 🙂 Iallafall, en mycket glad Stina plåtades i lite olika vinklar och skötte sig kanon. Enkelt att arbeta med en sån slipad mediatränad person, i jämförelse med Bryntesson som gör allt fel och skapar problem jag aldrig stött på 😀 Roligt det också förstås.

  • Erik Wickström & T-W.

Efter intervju & plåtning gjorde vi upp planen för eftermiddagen och sedan satte oss ner för käk. Erik arbetar ju med Ski Classics och som jag sitter i skrivande stund med att arbeta fram en projektering. Jag ska skapa ett dokument med olika idéer, prisbild och hur det ska gå till. Så vi kanske blir partners även i vinter 🙂

  • Waiting for the moment.

Vid 16:30 tiden var jag på plats igen för plåtning. Denna gång vid rullskidbanan och väntade in Stina som passerade var 15:onde minut ungefär här vid krönet. Stannade för 2 passeringar och sedan begav mig till nya ställen. Inte världens roligaste ljus att arbeta i, regnet hängde i luften och var lite utmanande på olika plan. Men arbetade smart och effektivt genom att försöka genskjuta Stina så man kunde senare fånga henne på fler platser.

  • Stina Nilsson på väg ner från kåtan.

Stina stannade till en gång för att undra om jag ville ha några specifika bilder och åkstilar. För flera passeringar stakade hon med bara en stav, eller ”smirrestakning” som det så kallas i skidkretsarna. Man stakar inte med bägge stavarna samtidigt, utan tar höger, vänster arm vart annat och drar sig fram ungefär. Jag tyckte personligen det var ganska kul att hon varierade åkstilarna och det blir olika bilder. Sen tycker jag också att när varenda träningspass är framplanerat i detalj, ska inte en fotograf och bild förstöra den planen. Det är OS i vinter, jag vill inte vara en bromskloss för det. Så jag sa att hon skulle fortsätta precis som sin plan var.

  • Ibland är det bara väntan som gäller.

Uppe vid vändplan på högsta punkt, ställde jag in ljuset, bytte objektiv och ställde in kameran för lite andra bildteman. 15 min är ganska kort med att byta location, ställa in kameran & blixt och även finna rätt vinkel. Man vill ha så lite saker som möjligt i bilden utöver personen man fotar. Så antingen en täckande bakgrund som grön skog, eller att man tar undan allt övrigt som lyktstolpar, enskilda träd och bara har himmel bakom ”objektet”.

  • Såhär menar jag med ”ren” bakgrund.

Bara personen ”objektet” i bilden och blir väldigt bra fokusering på det väsentliga i bilden. Den här passeringen var den sista och enda jag fick chansen att använda blixten. För strax efter passering, stannade hon upp och gav mig beskedet att det var hennes sista varv nu. Jag tackade för informationen då jag annars hade legat kvar och väntat in på nästa passering. Så vi tog adjö där, jag hade fått de bilder jag ville ha och vinkade av Stina.

Nu väntar redigering, skicka urval av bilderna från Tunneln i Juni och bilderna tagna från Tisdag. Sen blir det urval från deras sida och en sista touch läggs sedan innan slutleverans. Arbetat flertal gånger nu med Stina, ny med Erik och ett roligt uppdrag är väl enkelt att summera det som. Inte klart än som sagt, men hjärtat har en bra känsla och jag går alltid efter hjärtat.

Mot OS-GULD

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *