En dag med Rådström Motorsport

 • 07:15, riktigt bittra tankar på vintern.

Efter en mycket trevlig  bastu med NicoKing och gänget, slank jag iväg lite tidigare och fortsatte mina förberedelser för dagens drabbning. Kring midnatt kom jag i säng och la larmet på 06:30. Vaknade redan 04 och gick upp, började morgonrutinerna och såg sedan klockan var 04:10.. Halvsov fram till larmet gick av, riktigt tung i skallen men som tur är man snabbt pigg och inte värst morgontrött efter fåtal minuter vaken.

Väl ute i bilen väntade -11 grader och helt igenlagda rutor, jäkla vinter var mina enda tankar när jag stod och skrapade..

 • Mötte upp gänget 07:30.

Vid verkstaden för Rådström Motorsport mötte jag upp resten av gänget, vi fixade all utrustning, bilar och släp för att så fort som möjligt ta oss bortöver. Jag hade hört fel på Dennis, tydligen var det Antilla vi skulle till och 6 mil körning. Där i bilen, på vägen upp, då började jag älska vintern igen. Det blev vitare och vitare, mer snö och kaffet smakade bättre ju längre norr ut vi kom. Då njöt jag faktiskt 🙂

 • Avlastning framme i Antilla.

Väl i Antilla var det direkt till skott med avlastning, sätta upp området och få igång elden. Här fanns ingen tid att spilla och grabbarna rådström var körsugna.

 • Screenshot: Vårat serviceområde för dagen.

Grillen tändes fort, kaffekannan började snart ryka och solen kom samtidigt som den första koppen var fylld. Mycket trevlig morgon, rally i luften och allt tydde på fantastiskt väder för dagen. Jag började rigga kameror, gjorde en mental plan för dagen och lärde känna teamet i person.

 • Screenshot: Tajta vinklar, spännande i höga hastigheter.

Blev kameran kvar tro? Arne Rådström kommer här i ca 100 km/h och inte mycket spelrum som ni kan se på bilden. Jag chansade, den som väntar på filmen får se 😉

 • Screenshot: Fantastiskt ljus och Dennis dundrar förbi.

Lite tyvärr att Dennis hade helt ren bil utan dekaler och färger. Svårt med både fokus och kontrast mot omgivningen. Men fick några riktigt schyssta shots på bilen och hade flera kameror igång samtidigt. Bilden ovan är nog en av mina favoritbilder från dagen, som ett vykort och njöt av bilden i mina ögon när sekvensen filmades.

Även om det var -15 hela dagen, var det väldigt trivsamt och otroligt vacker dag ute i de snöfyllda skogarna. Händer och tår hade ingen känsel, kanske inte lika trevligt, krångligaste är väl att man inte känner knapparna på kameran, men tur är väl det att man är född i en igloo och känner inte ”smärtan” 😉

 • Screenshot: Arne passerar i full fart.

Här är en sekvens som är filmad i ”High framerate” kommer alltså kunna sakta ner sekvensen något otroligt sedan och spela upp i kanske 10% verkligen hastighet. Blir fränt sedan att kombinera med alla olika vinklar och hastigheter man filmat.

 • Filmades inne i bilen också.

En fokuserad Dennis med kartläsare. Bättre färg inne i bilen, solen skiner igenom och man fick med hur han arbetade med ratten.

 • Mekanikern Ole-Marius justerar höjden lite.

Han frös verkligen inte han, riktigt hårding och arbetade mycket effektivt hela dagen! Mellan de olika rundorna var det alltid någon justering och ändring för att finna de optimala inställningarna för både bil och körstil. Det är detaljerna som gör en till mästare 😉

 • Screenshot: Drönarsekvens från sista minut innan solen försvann bakom berget.

Filmades också i ”High framrate” så med lite färgjustering och fräckt klippande, kommer de bli grymt!

 • Screenshot: Hyfsade dubb använder dom iallafall 😉

 • Screenshot: Sony-kameran längs sträckan.

Filmade inte värst mycket med den längs banan, några sekvenser bara och kompletterande till alla GoPRO som var igång. Tappat räkningen med alla olika vinklar vi arbetad med idag, planen gick sådär efter ändrade förutsättningar längs med dagen. Men har start tro på att en riktigt grym film kommer att bli slutresultatet. Kommer bli nattarbetet imorgon det, för Dennis kommer på kôppenkaff redan på måndag 😀

 • Screenshot:  Mörkret föll och träningen fortsatte.

Några kompletterande bilder på kvällen när de satt på extraljusen och vi gjorde även lite intervjuer. Med 17 buntband och en jäkla massa tejp fann jag på en riktigt frän vinkel, det var en rejäl chansning och jag var redo att offra kameran för det. Tur var väl de, att när bilen kom tillbaka satt kameran kvar. Även om den var lite mörbultad, så fanns något riktigt grymt på minneskortet och resultatet blev bättre än förväntat 😉 Håll utkik!

Nu är klockan 22:10 kommer lätt bli vaken till midnatt för att plocka i ordning all utrustning från idag, sortera om allt för morgondagen, lägga fram alla kläder och städa undan efter min mycket goda middag som lagades till i farten förut. Trött får man vara i februari, för just nu ser jag ingen lugn stund i januari… Så just därför kanske ni förstår varför bloggen uppdateras lite knepiga tider och stunder, men tro mig, inläggen kommer från varje händelse.. .

Imorgon (söndag) blir det åka upp med familjen Blom till Orsa Ski Marathon. Ska testa lite skidor med Rasmus som ska tävla, möta upp Lars Ljung och filma lite kompletterande sekvenser för samarbetet för Lager 157 & Löfbergs lila. Hemma sen, blir det redigering av rallydagen 😉

Yes, only full speed!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *