En dag med landslaget

Blogg

  • Stina Nilsson var ” Target ”

Vaknade 1h innan klockan ringde, gick upp för frukost och fixade lite med utrustningen inför uppdraget. Begav mig mot tunneln där jag riggade allt och kunde ta en kaffekopp innan landslaget kom. Fick direktiv att inte störa eller påverka åkarnas träning, givetvis skulle de ske smidigt och neutralt. Hade ju fått i uppdrag att fota Stina Nilsson och därför hade jag placerat mig vid högsta punkt för att kunna ta kort vid passering från bägge håll. Plåtade både helkropp och närbilder, ljuset fungerade fint och med en bit över 1000watt var jag aldrig orolig 🙂

_DSC0981

  • O.P var där och stakade runt.

_DSC0861

  • Youthbib segraren 17-18!

_DSC0888

  • Anna Haag passerar.

Eftersom de var några minuters väntetid mellan Stinas passeringar, så fick jag tid över att plåta andra passerande åkare och vänner. Så knäppte några kort på Oscar Persson och diverse åkare i landslaget. Inget jag la större energi på, då rättigheterna för fotografering av landslaget var lite begränsade samt i tunneln i sig och jag hade ju mitt uppdrag redan. Men gick kanon, plåtade en bit över timmen och kände mig nöjd när jag lämnade tunneln. Vi avslutade med att plåta några vanliga porträtt bilder på Stina och sedan packade ihop för förmiddagen.

DSC_0688

  • Björklund hälsade på.

När jag kom hem, drog jag in bilderna i datorn och retuscherade fram 27 bilder som levererats till Torsby Kommun nu för att välja ut vilka de vill gå vidare med för publicering.  Björklund kikade förbi och jag erbjöd honom lunch. PRECIS, när maten var klar, ringde telefonen och jag fick sticka direkt. Kvar lämnade jag Björklund i lägenheten och han fick äta min mat för sig själv 😀 Det var nämligen så att ledningen från landslaget skulle höra av sig om jag fick tillåtelse att fotografera uppe i Hovfjället under deras eftermiddagspass. Grejen var bara att de glömde ringa, så deras samtal kom när de skulle påbörja bilfärden bort och det var snabba puckar för mig om det skulle bli aktuellt. Jag fick nämligen endast plåta under uppvärmningen och inte under själva backrejset. Så fick 15 minuter att ta mig upp och 15 minuter att hinna plåta. Tyvärr blev det ingen bild där ifrån, damerna valde att värma upp på landsvägen och kort del i botten av backen. Jag ville ju ha dom iallafall 1 km upp i backen, så man får lite utsikt och det är ju vanligtvis uppvärmning  dit upp för det är ändå flackt.

Men men, sån är det ibland och jag fick lämna platsen utan bilder. Lika glad var jag för det, för då hade vi gett det chansen och jag fick åka hem till min sena lunch 🙂 Nu ska jag pyssla med lite bilder och packning för Östersund imorgon. Stora logotyper på bilderna, på begäran från Skidtunneln, så i mitten av nästa vecka har de valt ut och jag kan publicera med en mindre logotyp i hörnet.

Puh, stressy day!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *