En dag med Charlotte Kalla & Johan Olsson.

 • Rekar location för intervju efter träningspasset.

Efter ha kontaktat Charlotte Kalla under måndagen, ändrades planerna drastiskt och all utrustning fick gås igenom grundligt direkt. Vi hade fått ett JA till en filmsession och intervju efter träningspasset i Sundsvall. Klockan ringde tidigt och jag väckte Robin, packningen var gjord och endast kaffe skulle fyllas på i termosen innan avfärd. Vi kom i säng ganska sent då vi planerade in på småtimmarna, planeringen fortsatte i bilfärden och vi spikade en plan. Väl framme i Sundsvall av en slump träffade vi på Thobias vid parkeringen och kunde komma in på området där det var bommat för bilar. Perfekt för oss med så mycket utrustning och grejer som är bra att ha nära till hands.

Direkt ut på fältet så stack Robin med Thobias för att berätta om läget och att vi ej önskade någon snöläggning på stadion under förmiddagen. Dom var super schyssta och ordnade det efter våra önskemål. Medans så rekade jag området för intervju och var vi ska rigga vår ”studio”  efter träningspasset.

 • Thobias på Södra Berget var dagens hjälte.

Thobias som hjälpte oss in, ställde även upp som informatör om spåren och var vi skulle kunna finna Kalla. Han körde ut mig på fyrhjuling till en backe där han trodde hon skulle passera. I väntans tider så snackade vi allmänt om längdskidåkning, Sundsvall och Ski Region Mid Scandinavia som jag var anställd av idag. Super trevlig kille och mycket behjälplig idag. Efter ca 20 min ute i skogen, hörde vi röster som vi tycktes känna igen och gjorde oss redo.. .

 • Screenshot: Filmade under skejtpasset på 2h.

Charlotte träder fram bland träden och kommer lugnt skejtande upp för backen. Kort efter passering så blir jag förvånad över att hon stannar till och frågar ” Ska jag åka ner och köra igen? ” Givetvis sa jag JA och uppskattade verkligen hennes ödmjukhet. Ändrade lite vinklar och satte upp en GoPRO ner i snön. Att få två chanser var en rejäl bjudning, så här gäller det att passa på och sätta sekvenserna direkt.

 • Screenshot: Unik bild, sällan man får dessa två giganter i samma sekvens.

Då hade hon med sig ingen mindre än Johan Olsson vid sin sida och de hade lyckats träffats just idag när vi var här för att filma. De hade inte setts på ett halvår och just idag var en sådan dag. Det händer ju inte! Iallafall, vi filmade 2 vändor upp här och sedan körde Thobias mig till en annan backe för att genskjuta.  Bara att hoppa upp på fyrhjulingen, hålla i sig och se till att all kamerautrustningen hänger med.

 • Screenshot:  Johan hade bakhala skidor hela passet 🙂

Jag hade mina funderingar vid första backen, sen fick jag det bekräftat och även på film. Johan hade det bakhalt och slet lite med fästet. Men kanske var bra det, för han ska ju staka Vasaloppet och ska han kriga hem det, är det stakning bättre o lämna hemma fästvallan. Han räddade iallafall upp denna sekvens snyggt, även om hade hade varit roligt med ett fall och de tyckte både jag och Bryntesson han kunde bjudit på 😉

 • Screenshot: Stundtals fick vi till sekvenserna även på han 😉

Var ju en otrolig slump att Johan Olsson var på plats just idag, han var OK med att vi filmade och kunde fånga några bra sekvenser på de tillsammans samt Johan själv. Ska man få klaga lite, så var vädret tråkigt och gav lite trista bilder. Men Johan var ju färgglad, så det var perfekt 🙂

 • Riggen inför intervju.

Thobias körde mig tillbaka till stadion för jag var tvungen att rigga och ha allt klart tills när de kommer. Jag hade sagt till Bryntesson att jag behövde minst 20 min för att sätta i ordning allt och då är det paniksnabbt. Jag fick 22 min och precis när jag tände elden kom våra gäster. Puh. Jag personligen gillade min ”set-up Dubbla kameror, en från sidan och en rakt framifrån. 2 starka led lampor och dubbla mikrofoner. Ingenting fick gå fel och när de väl kom, då fanns det verkligen ingen felmarginal.

Sen är Brynte världens snabbaste reporter,så när väl han sätter igång intervjun och börjar ställa frågor, då går det undan och det gäller att vara med från start.

 • Screenshot: Johan Olsson var på glatt humör.

När ändå Johan var med på passet och under filmandet, så var han snäll och ställde upp för en intervju. Vi hann med några korta ord om Vasaloppet och träningsförutsättningarna i Sundsvall. Den filmen lanseras på Lördag, den är klar men vi håller lite på den och kommer bädda in annat material. Men Johan var på mycket bra humör, många garv delades och han är en slipad man. Han har gjort några intervjuer i sina dagar..  Blev kanon!

 • Screenshot: Charlotte Kalla och hennes unika positiva utstrålning.

En sådan fascinerande utstrålning och värme kan nog endast denna kvinna skapa.  Ödmjuk och lugn framför kameran, talade tydligt och bra svar. Precis så man vill ha en intervju och känsla att kunna förmedla sen i filmen. Vi hade skickat frågorna till Kalla dagen innan, fick rum för några korta bonusfrågor och vi kunde även flika in ett litet hemligt projekt vi har i pipeline som avslutning.

Mäktigt att intervjua Sveriges skiddrottning och speciellt efter hennes praktvisning senaste tävlingarna. En hungrig Kalla såg fram emot Lillehammer och vi tog adjö med en high five & ett stort lycka till. Ser fram emot helgen!

 • Materialvård av allra högsta toppexempel.

Nja kanske inte riktigt, men när ingen extra tid finns och man måste vidare, blir det lätt såhär. Det är just därför jag är så noga med min utrustning, att verkligen allt ligger där det ska och förväntas fungera precis som vanligt. Robin är en expert på hektiska arbetsdagar, det har jag inget emot, om jag bara får sortera/hålla koll på min utrustning. Så här har ni 2,5h produktion nedkastad bak i skuffen och vidare mot en lunch.

 • Intervjun med Charlotte Kalla.

 • Lunchpaus på hotellet.

Kortare paus och genomgång av vad vi filmat så långt. En god lunch, kopp kaffe och ny energi var laddad för del 2 av denna dag.

 • Screenshot: Filmat i 2,7K från drönaren. ( Uppenbarligen )

Vi skulle filma en lanseringsfilm för Södra Bergets skidspår, nu hade dom redan allt öppet men vi skapade en film inför ”Premiärdagendär de skulle ha lite händelser, gäster och bjuda på fika. Så när Robin var och styrde lite, passade jag på att flyga drönare samt fånga några klippbilder ute i skogen. När jag filmar kör jag utan handskar, så när drönaren var uppe i luften hade jag förlorat känseln i fingrarna. Otroligt kylslagen bild här ovan, inte mycket färgkorrigering gjord men blev väldigt läckert i filmen som jag klippt ihop för lanseringen lördag.

 • Screenshot: Robin Bryntesson och hans filmidéer 🙂

Vi fick arbeta väldigt effektivt efter lunch, ljuset föll fort och det var bara att driva på i full fart. Planen var som tur lagd på lunchen och vi kunde smita in några spontana idéer i farten. Väl hemma på ”kontoret” redigerade jag en korr till WC och skickade in.

Drog ihop intervjun och sekvenserna med Kalla för att skicka till Mathias Fredriksson. Som vi fick grymt betyg på och beröm för en härlig känsla av intervjun. Han satt med ett leende rakt igenom intervjun och det var precis det vi ville åt med filmen.

Redigerade ihop en grund av filmen inför premiärdagen på Södra Berget för överblick och sedan nu 00:10 Tisdag skriver här. Påbörjade detta inlägg så man ligger lite i framkant, hjärnan är lite sliten och bättre att fortsätta redigera film imorgon onsdag med ”Full poweri skallen istället. Är ändå lugnt med deadline och allt är under kontroll. Så små korrigeringar görs på detta inlägg också fram tills publicering Torsdag då jag får grönt ljus.

*Inlägget är korrigerat Onsdag eftermiddag.
I nästa inlägg med det summering av resan med Carl-Johan Bergman, SJ & företaget Fristads. För när detta inlägg blir publicerat, är jag i Stockholm och på väg uppöver till Östersund igen.

Next mission 😉

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *