En dag med Carl-Johan Bergman

  • Kaffe och benen korsade, ett tecken på väntan.

Efter maten på eftermiddagen onsdag så stack jag och Brynte än en gång till stadion. Denna gång för att göra lite intervjuer och ett specialprojekt som ligger senare i pipeline. Snorkallt, svår intervjuat och lite utmanande, men resultatet blev bra och vi kunde lämna stadion nöjda bägge två.

Väl hemma så tog jag bara adjö och packade de sista prylarna för att byta ”hem”. Jag har nu checkat in på Scandic och bor nu framöver på hotell. Kommer bo här tills tisdag. Arbetar med skidskyttelandslaget nu fram till söndag medans Brynte åker iväg med Discovery till VC i Lillehammer. Så efter ha sorterat all utrustning för smidig ommöblering dagen efter, fick jag en mycket välförtjänt natts sömn och god frukost. Brynte kom och hämtade mig för att fixa skjuts till flygplatsen. Väl där så var flyget försenat, hade varit brutalt snöfall under natten och de låg 30 min efter i schemat. Så det fick bli en extra kopp med påtår i väntans tider.

  • Finally departure, let’s go Stockholm.

Vid resande med flygplan har jag slutat fascinerats av folks stress och hets. Samma varje gång, jag blir mer imponerad att de orkar och häktar med en stressig vardag som är ack så onödig för en resa. Iallafall, blundade lite och sorterade tankar under den 60 min korta resan ner. Skönt att blunda, fokusera på texten i låtarna och bara njuta av lite sinnesro.

Reste med begränsad packning som sagt, men ändå en gränspuck till tillåtet antal batterier och vikt. Vissa resebolag och dyl brukar va lite kräsna ang. regler med batterier och så. Men här gick det bra. De blir en hel del med 4 kamerabatterier, powerbanks, alkaliska och himlans massa kablar.

  • Travel light & sorterad ryggsäck.

Väl i Stockholm city så tog jag direkt en lunch och fyllde på kistan med kaffe. Samtliga koppar på bilden är inte mina kan jag väl tillägga 🙂 Iallafall, kameran sorterades igår sent och gjordes i ordning för dagens uppdrag. Garderad på minneskort, kameror och mikrofoner, reser med en ryggsäck och fått utesluta mycket utrustning. Området i en tågvagn är ju ganska begränsat, så kommer bli ganska smidigt att arbeta, samtidigt som en utmaning att få variation i bilderna.  Spännande att se förutsättningarna med ljud/ljus och även hur upplägget är. När jag skriver detta 13:30 samma dag, har jag fortfarande inte riktigt 100 koll på vad som kommer ske i vagnen och under resan. Så jag är inte bara taggad på filmandet så att säga 🙂

  • Förberedelser i vagnen.

Mötte upp Mathias i loungen vid centralen där vi snackade ihop oss lite och tog en kaffe. Han var ansvarig över skytte delen under resan och träffade även på Mozakka Mazdak som var ansvarig från SJ. Vi skapade en plan för resan och jag hängde sedan efter Mozakka för att bestiga vagnen. 1:a klass vagnen var helt abonnerad för resan, vi hängde upp signerade västar, la i ordning snyggt och gjorde vagnen varmt välkomnande.

  • Bland de snabbaste skyttetävlingarna ever, 150km/h.

Företaget Fristads med kunder fick testa på pistolskytte i en simulering av skidskytte. Inte helt enkelt att få till på en svajande vagn, hög hastighet och spårbyten. Men väldigt uppskattat och trevligt. Härligt när folk börjar få fram tävlingsmänniskan i sig och det blir på allvar.

  • Carl-Johan Bergman minglade runt.

Som gäst var C-J med, han gick runt för att diskutera träningsformer, berätta historier och dela erfarenheter från sina 16 år i världscupen. Han kommer från grannbyn Ekshärad och vi klickade ganska fort. Så vid trerättersmiddagen diskuterade vi massa om Värmland, Swix ( som han jobbar med nu ) Wolfgang Pichler och massa historier från skidskyttevärlden. Otroligt trevlig kille, ödmjuk och intelligent. Många bra psykologiska referenser som jag kommer ta med mig från hans erfarenhet.

  • Tyvärr blev det en bom, på sista skyttet…

På tåget är flera höjdare från SJ också delaktiga, stämningen är god och humören är på topp. Aktiviteterna kommer fortskrida i Östersund nu i 2 dagar och jag kommer följa deras resa på olika punkter. Tanken är att skapa en exempelfilm för hur det skulle kunna se ut för sponsorer inför VM 2019 som är i Östersund. En införsäljningsfilm helt enkelt.  Så jag gick runt och var kreativ, var tvungen att arbeta på tight område och gällde att tänka i nya banor. Utmanande med ljuset, vibrationerna och framförallt ljudet. Kommer bli lite fixy trixy att få till rätt balans på de banorna, men annars ser jag i huvudet att min plan för dagarna kommer resultera i en mycket fin film.

  • Fullsatt vagn med ett taggat gäng resenärer.

  • Carl-Johan Bergman avslutar dagens inspelning.

Mycket text i detta inlägg, men så är det ibland när det är mycket väntan och möjligheter att skriva av sig. Jag gillar att skriva, tankarna flödar och fingrarna smattrar mot tangentbordet. C-J fick avsluta dagen med en kort intervju, vi tog adjö och Bryntesson plockade upp mig på station. Väl på hotellet checkade jag in på ett nytt rum och där blir jag nu fram tills tisdag. Tidsinställer detta inlägg till 16:00 idag tisdag då klockan är nu över midnatt och jag ska redigera klart en film för hinna leverera till Sundsvall. De var heta på gröten och ville erhålla filmen, så givetvis fixar vi det och inte långt borta från en klar produkt.

Återkommer lördag!

Back to back!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *