Day 1 Örnsköldsvik

DSC_0624

 • Utsikten vid 14-tiden.

Ja den var inte mycket att bjuda på tyvärr, men bara o gilla läget och tycker faktiskt det är kul att arbeta med regn inom film. Det enda negativa är väl att all utrustning måste ses till att hållas hyfsat torrt, visst, det är vädertätat men sen hur mycket man kan lita på det, är ju skeptiskt. Men vi satte igång och ideérna flödade i skallen på mig sedan den långa bilkörningen.

Dock så när jag kom till stugan, så märkte jag att jag glömt minneskortläsaren, så kommer vara blandad kvalité på de olika bilderna och vi får göra det bästa av situationen. Får byta ut samtliga minneskort till imorgon och hålla dom i säkert förvar 🙂

_DSC0161

 • Vi tog lite bilder också.

Började dagen med att åka upp till vacker skog och tog lite kort när de löpte förbi. Färgerna var sådär och denna bild är helt oredigerad. Inte jätte kul att vara modell idag med regn & rusk, men dom skötte sig helt kanon.

_DSC0162-1

 • Stina passerar.

Stina var vår enda tjej på första träffen för film och fick agera bagheera-bilderna vi skulle ta för att promota dom för kommande förstoringar/publiceringar. Men vi fokuserade inte så jätte mycket på foto då vädret var som det var och blir mer av det imorgon.

DSC_0166

 • Nya D7200 kameran användes.

Med nya D7200 kan jag arbeta mer med djup och o-fokus i bilderna. Det blir mer djup och även levande, man blir lite funktionsnedsatt med zoom och rörelse, men grymt mycket möjligheter som lyfter fram också, så den är jag mycket nöjd med so far 😉

 

DSC_0627

 • Bild från slowmotion-kameran.

Den kameran använder jag inte till så mycket mer än just slowmotion, den är rolig att arbeta med då den kan visa 1 sekund blir till 10 sekunder i grym kvalité. Så kommer bli skitfräna sekvenser från regnet och blötan. Ur denna sekvens passade jag på att göra min gula jacka ordentligt smutsig, men man måste ju få grymma vinklar och då får man offra lite grejer 😉

DSC_0165

 • Hollywood-scenen.

Jag döpte denna scen till Hollywood då Viktor i bilden kommer uppifrån klipphällen och hoppar ner samtidigt som Stina löper in från bakgrunden. Har filmat i 3 olika vinklar här och kommer bli riktigt tufft sen när man klipper ihop det. Jag har scenen klar i huvudet, sen gäller det och få ihop det också 🙂

DSC_0626

 • Eftermiddagens bildsekvenser.

Efter lite mat så stack vi ut med 2 lite äldre orienterare Arvid & Kristin som skulle ”reflekteras” annorlunda i denna film. Här kör vi bil från sidan och det är grymt tempo här ned för backen dom springer. Blev skitfrän sekvens och har flera olika vinklar här ifrån, helt klart 1 av favoritsekvenserna så långt 🙂

Foto taget med telefon på skärmen för kameran, beklagar 🙁

_DSC0159

 • Mot kvällen sprack det upp och vi filmade olika platser.

_20170605_230801

 • Drönaren var ute och flög.

Man ser om man kollar noga att en rosa fläck är där nere av bilden, det är Kristin som springer strax bakom Arvid och är en följande sekvens med drönare. Riktigt fint landskap som presenteras och härlig sekvens. Denna sekvens kommer användas dels i huvudfilmen men också som enskild film för te.x facebook.  Tyvärr blev det via mobilen jag fick ladda upp den här och kan inte åtgärda ” jordglobs-effekten” som blir med goPRO. Men sen i datorn kan jag åtgärda det enkelt och det blir en riktigt snygg vinkel.

_20170605_230741

 • En av mina favoritsekvenser.

Vid utförslöpningen så kom jag på en liten konstruktion och satte planen i verk. Så här har jag byggt ett tillbehör som hjälper mig komma riktigt nära löparnas fötter och väldigt nära marken. Hela grejen är byggt med att ha en ”Steadycam” längst ner ( stabilisator ). Så kameran flyter fram längs marken och löparna köttar på ordentligt ner för backen. Hade lite problem att hänga med, men satte den vinkeln efter några försök och är riktigt exalterad över att klippa ihop dagens material.

DSC_0164

 • Stenhällen & bergen är nära centrum. 

Kvällens sista passering, vi hade kunnat fortsätta men solen bestämmer och det är ju en dag imorgon också 🙂

 

Bild 2017-06-05 kl. 23.21

 • T-W på plats i klubbstugan.

Så nu har jag checkat in i klubbstugan för en av de lokala orienteringsklubbarna och det är riktigt mysigt faktiskt. Dom frågade om jag ville ha hotell, men tyckte det var bättre att lägga dom pengarna på något vettigare och hålla ned kostnaderna. Inte alltid glamoröst liv som frilansare, men just det här valde jag själv och det kommer bli kanon. Så nu håller jag på att byta minneskort, ladda om batterier och förbereda mig för en intensiv dag imorgon 🙂

Beklagar den varierade bildkvalitén som surfar runt på detta inlägg, men har jag glömt minneskortläsaren och läsaren på datorn är pajj, är det inte så mycket att göra. Skall redigera ihop en highlight utav allt det här och kommer publicera det Onsdag/Torsdag beroende på hur flödet går.

Nu skall jag skriva en planering som kommer publiceras imorgon eftermiddag. Det är massor av kul jag skall presentera och kommer tidsinställas till klockan 15:00 imorgon! Jag kommer inte ha tid att blogga mer imorgon och direkt efter film/fotodagen börjar jag resa hemåt. Det är långt hem, men är säker på att jag kommer vara åkandes med ett stolt leende på läpparna 🙂

Så tack för idag!


T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *