Dagen Team SERNEKE presenterade sig!

  dsc_0679

Klockan var kring 06:30 när jag vaknade och hade redan då en goodvibe i kroppen. Åt frukost kring 7 och vi åkte sedan för att testa skidor vid 9. Solen hade inte gått upp än över berget, så var riktigt jäkla kylslaget. De testade skidor, jag planerade med stavar och höll koll på utrustningen.. o frös. Nike Free Run skor rekommenderas inte i -12 o snö.

Sara först ut till start, hon får en klapp på axeln ” Nu kör vi ” och beger sig iväg mot start. Sara är stark och jag visste detta kommer bli en bra dag för Sara. Första backen inga problem med stavbrott och jag sprang bort till sista branten. Klungan var samlad och inga incidenter, bara pepp 🙂

Grabbarnas start var mer kaosartad, cirkus 150 grabbs dundrar förbi och hyfsat omöjligt att skåda någon av våra åkare. Bob studsar förbi med hela o fina Six-Ten stavar och jag beger mig mot langningen tillsammans med Martin. Tydligen där hade jag o Martin missförstått varandra och han stod inte på den avtalade platsen. Men det var lugnt så jag fick fri roll. King. Jag sprang nog f*n 1 mil igår. Kors o tvärs mellan spåren, olika platser och lyckades faktiskt hinna med både damernas och herrarnas passeringar bra!

Bob och Sara i täten, det började bli spännande.

fb_img_1480848790534

Ut på sista varvet har Sara, Smutna och Britta en klunga. Jä*lar så spännande tänkte jag. Vid de sista branterna skriker jag så rösten ekar i dalen. 3 tjejer, 3 stakande och 1 otrolig kamp om segern. Jag springer med Sara så jag når henne 3 ggr i branten och ser att hon sakta faller efter. Men med stolthet, glädje och värme ser jag tjejerna åka in mot stadion. Fy f*n va mäktigt, hon blir 3:a igen och jag gör High Five med Lager 157 servicemannen som stod bredvid. ”Grattis” sa jag.
Oj var det sista varvet? ” sa han. Britta 1:a, Smutna 2:a och Sara Lindborg 3:a
fb_img_1480848816161

  • Stort Grattis Sara och du är f*cking grym! Bra jobbat!

15326236_1335818503124728_5926967133756300006_o

Nu började det ju bli riktigt j*vla spännande när jag för en stund bara fokuserat på damernas race. Jag springer bort till en av våra servicemän, lämnar stavarna och säger ” Jag skall se spurten ” och beger mig iväg. Med stenkoll på andra änden i dalgången, ser jag så småningom helikoptern och åkarna närma sig. ” Är det ett blått pannband jag ser?! 😀 ” Nu kunde jag inte stå still, på riktigt. Jag följde Bob med falkögon i branterna och såg han låg bra med, kring 3-4a.  Jag stod nere på fältet och hoppade, gick fram och tillbaka eller snurrade av iver. Fick rapporterat från sista langningen när Bob passerade vid Martin ” De é lugnt

15284150_1335819253124653_2144999354301183200_n

Jäklarns vad jag skrek när de passerade, Bob på 4:e plats och jag försökte springa med, jag gensköt dom tvärsöver åkern och sprang bara med ögonen på Bob. ” F*n han strider ju om topplaceringar ” Kör Bob KÖR BOB! Jag sprang mellan längdskidåkare, hoppade mellan spår, hoppade över ett staket och genom folkmassan för att komma fram, komma fram till att se på skärmen 5:a Bob Impola.

I athlete-corner möter jag Sara först,  jag smäller ut mina armar och hon får en stor kram, sedan träffar jag Bob och de blir en mäktig highfive.  Vilken dag och vilket rejs. WOW.

Mycket spännande att arbeta vidare med det mentala för Bob i veckan och utveckla det ännu mer. Jag kan knappt vänta till Kina resan, skit i jul, skit i nyår.. Vi ska till Kina och tävla!

dsc_0681

  • Sara på prisutdelningen.

Prisceremonin för Sara var fin och mäktig. Jag stod där stolt och tog åt mig äran. Nejrå det gjorde jag inte, men det var väldigt kul att få stå där och iallafall känna lite att man hjälpt till med det lilla man kan!

Sen gick de åt helvete.

Ski Classics gör en jätte blunder, De tar upp fel kille på och sätter på han västen. Torleif Syrstad är på balkongen och tar emot Youthbibben. Bob som kom 5:a borde ha gått förbi alla i Youth och nu erhållit västen. Men nu är det försent. Efter lite research och telefonsamtal från tidningen vet vi att det gått fel till. Torleif Syrstad gör inget fel, för efter ceremonin letar han upp Bob och vill ge han den rosa västen. Bob tackar nej och vill först få det bekräftat.

 received_10154720795083686

Bob får åka ner till trailern för Ski Classics och hämta västen. Youthbibben är nu Team Sernekes Bob Impola 😀 Fy f*n va mäktigt.  Efter 3 mail från Ski classics som ber om ursäkt ( Som skall få f*n för de) är vi nu riktigt glada att västen kommer med hem. Bob är en riktig kung som krossade i premiären.

( De skyllde på fel i det elektroniska tidtagningssystemet i datorn )

5:a totalt

Bästa Svenska placeringen

Bland dom bästa placeringarna i en enskild tävling som Svensk de senaste åren i Ski Classics

Totalledare i Youth-klassen

och Sara på 3:e i totalen Women. Gryyymt 😀


Rasmus Blom:
Rasmus såg bra pigg ut länge i loppet, han åkte i klunga 2 och var med i matchen. På varv 3-4 fick Blom släppa lite och hamnade i ingenmansland tillsammans med en till åkare. En match i matchen och Blom gick sedan in bakom Rickard Tynell som 62:a. I athletecorner möttes man av en sliten Blom, vi påverkas olika av höjden och Rasmus har gjort allt han kunnat! De är inte kul o tävla och känna man inte får luft, mot astma hållet nästan! Bra kämpat Blom och jag tror du har det i dig. Jag ser fram emot mer 😉

Erik Melin Söderström:
Lite dåligt uppfattning om hans rejs, men hade tydligen något mindre problem med skidan och bindningen som störde hans åkning. Låg relativt långt bak till en början med arbetade upp sig en bit och slutade på 54:a. Lär step up the  game och visa vad han går för framöver. Spännande.


Detta blogginlägg har skrivits under en pågående resa hem från Italien. 3,5h Aktiv sömn och verkar bli ca 27h resande totalt. Puh. Stav eller grammatikfel får ni leva med.

#longestdriveinmylife #allworthit

T-W

Ett svar

  1. Marita Lönnström skriver:

    Såå j*a bra skrivet och såå j*a bra krigat av Bob – och naturligtvis även av härliga Sara ???, men som ”partisk moster” ligger mitt fokus till 110% på Bob och naturligtvis även På Bill?- vilka Ootroliga krigare Sverige nu har i Ski Classic ä( både damer o herrar), riktigt längtar till Kina och fortsättningen efter nyår???. . .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *