Dag 1 i Norberg

 • To the east coast we go.

Klockan var ställt på 08:00, men pigg som man var vaknade man 07 och fick lite extra tid på morgonen. Jag bar ner all utrustning till bilen, fixade kaffe och plockade det sista i lägenheten. Med lite tid över så hann jag också dra över lägenheten med dammsugaren och kan komma hem med ett leende.

På vägen till Norberg bjöds det på mycket spännande. Fantastiskt vacker dimma, nästan ingen trafik och massvis med vackra landskap. Även en kille i rullstol som kört ner sig i diket, nu hur det hänt lämnar jag oklart och han fick hjälp upp på cykelbanan igen. Resan gick bra iallafall, tog ca 3h och jag hann perfekt till mötet vid 12.

 • Meet and greet with the crew.

Tyvärr hade flertal av statisterna hoppat av och vi var nu bara 3st som var ”hela” o redo för en lång dag framför sig. Vi började med en god lunch på torget och snackade igenom litegranna generellt. Fredrik från WEASE är den person som anlitat mig hit och var även nu på plats här. Kul att träffa honom igen och samtala om kommande vinter. Men, ingen lång lunch innan det var dax att sätta igång.

 • Leif går igenom kartan med löparna.

Efter maten hade vi en kort kartgenomgång och spekulerade i olika vackra områden. Tyvärr var inte vädret som förutspått och vi fick helt enkelt arbeta med det vi hade. Kent mannen i mitten svart, var en mycket rutinerad SwimRun person, han hade tävlat en längre tid av sitt liv och kört VM flertal gånger. Mäktig erfarenhet, bra kunskap och delegerade med hela handen. Han var väl idén bakom detta kan man säga.

 • Höll på att trampa på denna lilla rackare.

En huggorm låg tydligen på stigen och lurade efter byte. Jag gick runt i min egna lilla värld och blev stoppad av Leif i alla hast. Tur de, annars kanske man blivit huggen i vaden och blivit väldigt svårarbetat under dagen.

 • Kent passerar.

Väldigt fin kanal där vi filmade några sekvenser, kanalen var inte bredare än kanske 3 meter och tät skog runtom. Väldigt fin och bra sekvenser.

 • I väntans tider tar man selfies.

Deltagarna skulle komma från andra sidan sjön och tanken var att jag skulle fånga dom när de skulle upp på land. Passade på att äta lingon under tiden och njuta av vacker natur när jag väntade.

 • Gammalgruva för järnmalm.

Sedan åkte vi vidare för dagen, till en mycket mäktig nedlagd gruva där dom utvunnit järnmal, eller var det metaller? Tråkigt var dock att drönaren inte ville starta pga all störning på kompassen och min gamla drönare hade en kabel gått av på, så hade ingen koppling till skärmen. Så himla surt. Har försökt laga den nu och testar igen imorgon.

 • Passering genom en av tunnlarna vid gruvan.

Bilderna är en speciallösning, tydligen tvungen att uppdatera photoshop på den bärbara och nätverket här är lite krassligt, så får inte till det, tro mig, jag har försökt i 1h. Men hyfsad kvalité. Här filmade och fotade vi iallafall innan mörkret föll och var en mycket magnifik del av banan här. Just där bilden är tagen är precis innan ingången till gruvan, frän inramning och mystisk miljö.

 • Utgången av gruvan.

Här skulle jag velat haft drönaren, men tror inte den äldre hade gått speciellt bra här pga all störning och därför tog vi det säkra före det osäkra. Blev fina bilder & filmer ändå, så vi blev nöjda.

 • Bärt in 1000 väskor.

Dagen avslutades när mörkret föll och statisterna var utslitna. Helt ok nöjd över dagen men hade kunnat vara roligare väder, mycket grått idag och tråkiga färger. Jag checkade in på hotell Engelbrekt och dumpade mina saker pang ner bara. La mig i soffan 5 minuter innan det var dags att ta tag i saken.

 • Lite bättre sorterat på all utrustning.

Så hoppade i duschen, rensade minneskort och laddade batterier. All utrustning skall vara helt redo innan jag går och lägger mig. Så det är enkelt imorgon Söndag att direkt riva igång. Så småningom tog jag mig till restaurangen där Fredrik ” Wease ” hade sin flickvän som ägare och skulle käka, alldeles för sen middag så därför var jag väldigt taggad på krubb. Där blev man bjuden på mat och en god öl, ” on the house ” samtalade med Fredrik om kommande samarbeten, framtiden och generellt skitsnack. Trevlig kväll och fin avslutning på dagen, fantastiskt gott var det också.

Tog en kaffe innan jag begav mig till hotellet, där fixade jag med utrustning, krånglat lite med dator och säkerhetskopierat allt material. Nu är klockan 23:36 och jag kanske har 1h kvar om jag är effektiv. Imorgon inte start förns 09, så kommer ha god tid att ta del av vad jag älskar, frukostbuffé.

Imorgon lär vi ” Step it up a knotch ” för att utnyttja kingvädret och därför får det vara slut på detta inlägg.

Bring it on!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *