Cons & Pons

vlcsnap-2016-11-21-18h50m25s711

  • Johan Hellner intervjuas

Lite sent blev det innan jag blev sittande här, väldigt lugn dag med möte med ** ( Läs längre ned ) och sedan sett en film som drog ut på tiden. Iallafall tillbaka till dagens ämne.

Se här på bilden ovanför, det är 4 synliga mikrofoner och iallafall 3 till som inte är med i bild. Hur svårt ska de va och egentligen samarbeta? Ett otroligt tryck på åkaren efter loppet och varje man/kvinna för sig själv på den här platsen. Alla vill få sina bästa bilder, egna frågor och bäst ljud. Tänk om man kunde istället samarbeta eller komma på någon lösning så alla fick rätt ljud istället för halvknackligt och istället skriva reportage om det? Jag fick iallafall min intervju med Hellner efter detta, i lugn och ro.

vlcsnap-2016-11-21-18h50m45s846

  • Ebba Andersson intervjuas.

Här är en sekvens från när Ebba intervjuas, jag har klart och tydligen markerat min plats här och tar upp ljudet på min riktade mikrofon. Just för att uppdatera Mathias som sitter och skriver reportaget. 2 sek efter den här videosekvens dyker den största gubben upp med mikrofonen ” Nyhetsbyrån ” lätt 100kg gubbe och visar ingen respekt från oss övriga. Hur kan de vara ett sånt rävspel att va journalist? Han knör in sig framför och drar in mikrofonen mellan axlarna på dom här framför. Var jag än går i tävlingsväg, är det exakt samma sak. Alla fotografer och journalister bryr sig om sitt och alla är för sig själv. Majoritet är män och faktiskt över 50 bast. Varför är jag yngst? Var är alla tuffa tjejer? Det är ett otroligt arbete bakom de ni läser i reportaget efteråt och ingen visar respekt till dom andra.

vlcsnap-2016-11-21-18h53m34s317

En kul sekvens utspelar sig här, jag hade satt upp kameran ca 50 cm från spåret och ville fånga den enda dam som stakade den tävlingen. Tro f*n att en tjuck tant orkar gå förbi kameran och förstör hela sekvensen. Hon fick höra det sen också, det är ju försent och det kvittar du ber om ursäkt. Men det kanske är därför alla fotografer är för sig själv? Visar ingen hänsyn och inte fega att uttrycka sina känslor muntligt. För ingen där ute fattar vilket arbete det är bakom och hur mycket en bild kan vara värd när dom förstör. Jag fick istället använda en annan sekvens på Britta, inte lika talande men fick hålla.  Jag jobbar med att åkarens miljö går först, sedan publiken och sedan media. I den ordningen. Åkaren ska ha bäst förutsättningar och skall varken hindras eller känna sig pressad på en intervju. Publiken som är på plats skall ha bättre upplevelse än ni i soffan hemma, men tyvärr styr TV allt och här  i Bruksvallarna är det SVT som bestämmer. suck.

 

En annan intressant grej, den motsvarande hemsidan från Skidzonen är ju langd. Sista dagen märkte jag något intressant, gick jag ner på knä och tog kort, gick han ner och tog kort. Bytte jag plats, stog han där också sen när åkarna kom. Va f*n, följer han mig eller? Jag började ogilla situationen Dag 1 egentligen, jag hejjade på honom men fick inget svar tillbaka. Jaha, är vi konkurrenter eller är vi fiender? Herre gud, vi vill vell förmedla bra grejer och arbetar inom samma tema? Vi kan vell hälsa iallafall 😀 Så efter det, bestämde jag mig att langd inte bråkar med T-W. Jag krossa han i uppdaterings hastighet, jag gjorde film och Instagramen för Skidzonen åt upp langd under helgen. Där fick du. Man väljer sina fiender ” 

 

4st-lampor-inkl-zenon-helljus

Det var ju som sagt lång resa till Falun efteråt, och jag gjorde en lista i mitt huvud.

Vilka förare jag stör mig mest på:

1. Han/hon som släcker helljuset 1km bort och man möts inte än på 40 sekunder. Varför släcker man så extremt tidigt? Jag förstår man inte vill blända eller bländas, men ibland är det extremt alltså.

2. Han/hon som blinkar med helljusen. Om man inte hinner släcka helljuset inom 1 sekund dom har släckt, då jäklar blir strobelight i deras heljjus och jäklar va de ska blinkas. Herregud, jag kanske inte är Usain Bolt i reaktionsförmåga.

3. Ofast sker de i påföljd av nummer 2, men också enskilda fall utan den. Man tänder helljuset för tidigt. Precis innan bilarna har möts, tänder man. Fasan, då blir ja sugen och kasta i handbromsen för att vända om. Här ska de va krig 😀


Ja ja, nu har jag skrivit av mig.

Dagens möte var med VW och vi har öppnat upp möjligheterna för att göra en deal för en ny bil. T-W växer och mer mil samlas. Caddyn är lite halkig under vintern och jag kräver ibland fler sittplatser. Distanskör mycket och därför vill ha ökat komfort. En tuff folierad VW på vägarna som representerar T-W under alla tävlingar jag skall på samt arbeten med skidzonen. Vi har även öppnat upp för ytterligare arbeten tillsammans med längdlandslaget, VW ”Event Team” och SM. Jag följer upp så fort jag vet mer.

Fått en korr på avsnitten vi gjort, en sponsor som inte kan synas i filmen. Drygt. Så måste göra om de avsnitt vi gjort och kan bli så att det blir hyfsat sen idag också. Alternativt gör jag det imorgon.

Imorgon lämnar jag för att åka till Stockholm för möte och High & Low arbete. Uppdaterar löpande och summerar antagligen på kvällen.

Orkar inte korr läsa, de får ni leva med 😀
Ses sen!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *