Att träna med Anders Olsson

  • T-W is on the road once again.

Vaknade som vanligt med ljuset kring 06, även om det blev ganska sent igår med arbete, kände jag mig pigg vid uppvaknande. Åt en grym frukost och såg att jag hade mycket tid kvar på klockan för avfärd. Så var effektiv med en tvätt och dammsög lägenheten innan avfärd. Stack som senast i god tid så man kunde cruisa över till Hagfors och ta resan med ro. Åkte mycket med hörlurar, då brorsan av en slump fann min ipod från studentiderna och det är hela 7 år sedan man använde den. Sjukt kul att lyssna tillbaka på alla minnen, äventyr och musiksmaken på den tiden 😉

  • Läs t-shirt och ta det med en nypa humor 😉

Väl framme i Hagfors kom jag inte långt in på garageuppfarten före jag möttes av kommentaren ” Kom in nu, skynda! Jag har anmält oss till en tävling om 1h ”O herregud, inställd på träning var jag, men inte en tävling och definitivt inte en på 45km. Knappt kört ett träningspass på landsvägscykel, men nu jäklar var det tävling och först skulle vi gå igenom föredraget.

Föredraget möttes av positivitet och glädje, som han har tänkt sig och vi båda var nöjda. Några korrigeringar och ändringar, ellers nästan klart. Så några få justeringar på föredraget, så är vi i mål på den fronten. Gick ganska snabbt igenom, vi hade ju som sagt en tävling snart och fick rusha igenom lite snabbt.

  • 1:50min till start, dags för uppvärmning.

Kastade av mig kläderna och bytte om för race. Tyvärr har mina cykelbyxor inte ännu kommit, så fick ta de korta halv-fodrade byxor och ett linne. Hade 4,30min för uppvärmning, lära känna cykeln och hur det gick till. Det roliga med det hela är att man är uppkopplad till en virtuell värd och tävlar mot cyklister från hela världens kanter. Cykeln reagerar på om man ligger i rygg, uppförs och utförs, ett otroligt roligare perspektiv på träningen och man glömmer bort sig lite mer.

Iallafall, starten gick och Anders hade varnat mig att de kör så inne h-vete från start, så på startgriden var jag jäklar i mig taggad och trampade igång rejält för start. Låg i spets direkt i loppet, drog klungan och var lite väl het. Fick tips från Anders och la mig lite längre bak, det gick lättare där.. Just de.

Första varvet var vi en stor klunga, vi var i Elit 2 och det var bra tempo. Snart borde de ju slå av på taken, kom tvåa på spurtpriset och allmänt nöjd över det efter 3km. Dock så var det inget spurtpris detta varv och allt var förgäves. Hängde med i tre varv och sedan började jag tappa. Hamnade i ingenmansland och väntade in klungan bakom. Anders hängde med ett tag till och så småningom fick även han ge sig. Vi fann varsin klunga och kunde hänga med lättare samt fortare. Anders behöll sin ledning till mig in i målet på ca: 1min och jag nöjde mig va 4:a i min klunga på 8 pers. Fruktansvärt svettigt, bra pass och rolig träning ändå. Gick i mål på 1h 14min och skulle aldrig i hela mitt liv sitta på en spinningcykel utan detta ”spel”.

Anders tog sig hyfsat enkelt över till rullstolen och rullade över till mig som precis krossade mållinjen. Med bedövade ben, blötare än badkaret, tog jag mig av cykeln och kunde äntligen pusta ut. Benen vek sek och tog mig inte många steg, vilken grej! Allmänt snack efteråt om det mentala, tackade varandra för ett bra pass och tog oss in för en dusch. En efterföljande lunch vi diskuterade planer och idéer i allmänt. Vinkade adjö och ordentligt mör i kroppen samt tillförd massor av positiva tankar att grubbla över.

  • Nu har jag förnödenheter livet ut..

Massor av vitaminer, mineraler, kosttillskott, magnesium och you name it kom med hem. Synerge är märket och baserat i USA om jag förstod rätt. Allmänt använder jag inte mycket kosttillskott eller sportdryck, förutom på tuffa eller långa pass kan de komma med lite sportdryck. Iallafall, jag arbetar ju mycket med diabetes och gillar experimentera mycket. Här finns det några tester som visat människor med diabetes, blir påverkade positivt med blodsocker och dylikt. Även tester med influensa och andningen där några av dessa ska hjälpa.

Det är ju vad det sägs iallafall, jag älskar smoothies som sagt och utveckla min träning. Så det här ska bli superintressant att testa och forska vidare på, ska testa med blodsockermätare och även med Bryntesson som är Typ 1 diabetiker. Intressant-är-ordet.

  • Dennis Rådström under Rally Sweden 2018.

Precis kommit hem och packat upp, knackade det på dörren och in steg min gode vän Dennis. Vi summerade senaste tävlingen Rally Sweden och jag visade mina siffror jag räknat fram. På endast det arbetet vi skapade genom T-W MEDIA nådde vi +52 000 integrationer under 4 dagar. Detta är bara början, man måste börja någonstans och att öka integrationen tar tid. Men med den siffran är vi nöjda och blickar framåt. Idéerna är många, diskuterandet var djupt och vi sa adjö med många roliga planer att grubbla vidare på. Grymt taggad på denna resa, var bereda 😉

Klockan är nu 17:18, nu ska det fokuseras lite kontor med redigering, mejlande och allmänt pysslande. Får se om Oliver hör av sig och är taggad på lite gym också kanske. Lär väl hänga på och få ihop en bra träningsvecka. Blir ett pass även imorgon, annars tar jag ledigt i helgen från träning och därför komprimerat det på 5 dagar istället.

Neeehj nu lär jag arbeta, vi återkopplar folkens! 😀

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *