Återkopplar

  • Bilarna får lite kärlek!

Ja, då ska vi försöka återkoppla om senaste tiden. Gått i ett! Efter senaste inlägget stack vi direkt ner till mig med nyinköpta medel och putsade upp bilarnas interiör. Shiny shiny, rent och luktade gott. Käkade uppe hos mig och avslutade kvällen med en bastu när Oliver anslöt. Härligt att vara tillbaka hemma! 🙂

  • Plocka isär Imac och uppgradera/laga.

På morgonen vaknade man uttorkad men utvilad efter en rejäl bastu kvällen innan. Steg upp för att sätta på Reistadløpet och väntade in kaffeleveransen av NicoKing. Multitaskade som vanligt genom att börja plocka isär datorn och såg loppet samtidigt. Drack lite väl mycket kaffe och blev väldigt skakis på hand, inte optimalt. Men efter lite krånglande, pillande och funderande, så började jag förstå arbetsmetoden. Gick inte rakt fram vill jag lova, krånglade en hel del och hjärtat slog aldrig lugnt. Mycket stod på spel och var fast bestämd, jag skulle få ihop det! Har gjort det på två datorer tidigare och hade väl lite erfarenhet, men nu är det en Imac jag arbetade på och visste inte vad som väntade.

  • Look at them go 😀

Efter nervositet i flera timmar, blippade äntligen Imac:en igång och spann som en katt! Nu uppgraderad med snabbare hjärna och arbetet kommer flöda på ännu fortare! Mindre påfrestning också för datorn i sig, så det känns tryggt + 5 års garanti på hårddisken, så nu jäklar kan den pressas 😉 Köpte en en turboladdad hårddisk och förväntar mig riktigt bra arbetsflöde framöver. Glad som fick igång den, en stor tyngd lättade från mina axlar och nöjd över att ha sparat X tusen på ny dator eller inlämning för reparation.

När jag bloggade först om datakraschen, hade jag verkligen tappat allt hopp och var deppig. Skrev lite väl hårt, men var mina känslor där och då samt varit en påtaglig stress att ha med sig i baktanken när jag varit i Portugal. Var så otroligt skönt när jag kunde komma åt den kraschade hårddisken och allt material fanns kvar. Påbörjade filmer, bokföring och samtliga filer jag behöver i företaget. Jag har allt på back up, men allt är inte uppdaterat och hade krävts någon dags arbete att uppdatera allt. Men istället nu, gick det på 45 minuter att föra över allt till nya hårddisken.

TIPS! Se till att ha allt säkerhetskopierat, köp en extern hårddisk och kopiera. En otrolig förlust om man förlorar allt och även privata filer som har ett personligt värde. Lovar, det är en investering som sparar tid och pengar. Vill ni ha hjälp, bara att återkoppla på 0703842163 eller info@t-wmedia.se så fixar vi det. En har redan hört av sig om hjälp, ta chansen innan det är för sent. För kan hända när som helst, för vem som helst.

  • Recap för Reistadløpet.

Efter jag plockat ihop datorn, fått den funka och nästan klar med allt överförande, stack vi och överraskade vår vän Simon. Han fyller 21 år idag och vi grabbar i Bastu gobbar blåste över till Hagfors för en surprise. Kaffe, tårta och allmänt trevligt, han fick en rejäl chock och uppskattade vårt besök! Var där någon timma innan jag behövde hem för arbete, klippte ihop summeringen för sociala medier till Ski Classics och skickade iväg ett utkast till chefen snabbt på ”nya imac:en”. Fungerade klockrent, så det var glädjande!

Denna helg får arbete och livet komma först. Känns skönt efter en bra träningsperiod och återkomma starkt på måndag när det gäller träningen. Formen känns bra och känner att träningen biter.

Hade ju ett telefonmöte på fredagsmorgon som jag skrev lite om, kommer kunna skriva ut om det uppdraget i veckan och kan lova, det är stort!

Listan på saker att ta igen och gå igenom inom firman är lång, men det tar vi imorgon söndag, för nu tar vi kvällen!

Enjoy the weekend!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *