Åsiktens dag!

_20170718_114153

  • Gräset smakade fabulous efteråt.

Lär sluta med att skriva jag vaknar tidigt, är ju standard nu mer. Vaknade av en dröm 05:30 och trodde klockan var 9-10. Äsch, lika bra o gå upp tänkte jag. Åt frukost, uppdaterade listan på telefonen, svara på några mejl och sedan gav mig ut på rullskidorna. Till en början ganska kylslaget, men blev fort bättre och plötsligt stekande värme. Barüber blev det och gomusik i lurarna. Uppe i Valberget träffade jag på Erik S och vi la några varv tillsammans. Tiden passerade, Erik gav sig så småningom, jag fortsatte lite till innan jag välförtjänt la mig i gräset. Vinden hade mojnat och solen värmde. Körde lite styrka på gräset, otroligt skönt och härlig känsla i kroppen.  Tyckte pulsen var låg idag under passet, så det är ju gôtt att man börjar komma tillbaka i form. För snart blir det 2v utan träning, då är man väl tillbaka på ruta 0 igen… 😀

2 incidenter på hemvägen och 2 igår. Så därför jag jag nu bestämt o skriva av mig lite åsikter. Här kommer det:

  • Incident #1: Kom på cykel ner från Valbergsängen, en långsamt körande Volvo kör lite halvsvajigt på vägen och jag tänkte jag kör om han. Jag kör ju i gräset bredvid vägen. Plötsligt så börjar han svänga in mot gräset och håller på att prejja mig ner i diket. Får bromsa hårt och undvika ihopstötningen. Visst, jag kanske inte borde köra om, men kör han i 5 km/h och jag är ute o tränar, så tänkte jag att den bilen klämmer jag förbi fort och vi båda har lika rätt va på vägen. Bilen var fullproppad med grejer, så antagligen semesterfolk. Mitt tips, håll utkik i backspeglarna!
  • Incident #2: På rullskidor ner från Aspen och hem är helt klart min favoritdel på passet. Så skönt att stå på med stakningen och få upp lite fart. Jag åker ju på huvudled, brukar bromsa in lite närmare Sibylla men annars full fräs neröver. Vid Sibylla är det ju ett övergångsställe över från parken. Jovisst, fotgängare har företräde. Men snälla lilla tant, du kan inte börja gå och sedan kolla om någon kommer. Jag kan bromsa hyfsat, men man ska ju inte behöva kasta sig på en sladd ner i asfalten för att lämna företräde. Nu körde jag ner stavarna i asfalten för varna, sett flertal gånger liknande händelser. Folk som går och sedan kollar om någon bil kommer. Var försiktiga folkens och var uppmärksamma. 
  • Incident #3: Efter ha tantincidenten, så åker jag ner mot rondellen vid Idet och där ska åka vänster. Rondellen är tom när jag kommer in, en bil kommer från Bilisten-höger och inga konstigheter att lägga sig bakom. Upp från Mârtensplatsen kommer en bil, den tänkte jag lär väl se mig utan problem och jag fortsätter i rondellen. Nejra, den bilen ser mig inte, den svänger ut i rondellen och får istället tvärnita halvt ute i rondellen. Den personen som körde pratade även i telefon och nog därför lite ouppmärksam, nu gick det ju bra, men om ni ska snacka telefon i bilen, ha fokus på vägen mer än telefon!!
  • Bonus Incident #4: Cykel, det har ju varit ett hett ämne nu på sistone och mycket kritik mot cyklister. Men i Järnvägsgatan har vi fått 45cm bred asfalterad trottoarbit vid sidan av gångvägen. Det är cyklar markerade hela vägen och man borde inte missa detta. Givetvis cyklar jag sakta neröver och håller mig till asfalten. Nu möter jag en tant, som inte har koll framåt eller har någon koll hon vandrar på cykelvägen. Det slutar ju med att jag får väja och hon går vidare som inget hänt. Jag är inte irriterad eller något, men om ändå den delen är avsedd för cykel, kan vi inte få ha den delen för cykel då som företräde? Nu fanns det massor av plats på gångvägen, men om det varit barnvagnar och ungar som leker, hade det varit en annan femma. Hänt flertal gånger, till och med en gubbe som tog tag i armen på mig en gång för att säga : Här cyklar man inte!

 

Incident 1-3 är väl mer aktuella till att någon/något kan komma till skada. Folk är så upptagna med mycket annat nu för tiden och därför glömmer bort såna här enkla säkerhetsgrejer. Telefonen är ju i stort sett varenda hand ute på byn när de vandrar runt. Att det inte händer mer grejer förstår jag inte. Rullskidor är ju säkrare i Portugal, för där är dom så nyfikna och kör sakta förbi för att se vad fasiken det är man åker på 😀 Dom har ju ingen koll på att det inte finns bromsar, i Sverige känns det mer som man tar bilens plats på vägen och är störningsmoment.

Ja, ja. Jag är inte bitter, men ville skriva av några tankar och önska alla vara mer uppmärksamma i trafiken och på vägen. Det är enkelt och jag vill leva hel o frisk tills jag dör vid 97 år 😉

Flertal planer för dagen, vi får se vad man hittar på 🙂

Take it safe!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *