All in or nothing!

  • Gårdagens rullskidspass gjordes i Andrej Legkov’s tecken 🙂

Stressig gårdag, men fin avslutning med 2,5h rullskida, träffade på flertal bekanta ansikten och kroppen kändes bra efter omständigheterna. Me so happy, sen avslutade dagen med en miljard olika frukter och samtal med Mia! Kan inte be om mer och jag blev även utmanad på ett tufft träningspass kommande dag, inte tackar jag nej till det inte, let’s go!

  • Viktor Thorn med sin tunga högerfot & Adam Gillman!

Larmet var ställt på 07:00, men ögonen slog upp vid 06:30 pigga och redo för dagen. Åt gröt, satte på mig träningskläder och började ladda för ett tufft jäkla pass. Vid 08 kom Gillman och plockade upp mig och vi tog sikte mot Hovfjället. Det skulle bli två vändor upp, hård insats och brutal värme! Ångesten började krypa in..

  • Uppvärmning och ångestladd.

Dessa grabbar är, men jag själv kan inte påstå jag är erfaren åkare här i backen. Men man lär utmana sig själv och kämpa med pannbenet ibland också. Vi värmde iallafall upp en kortis, vände neråt och jag stannade kvar. Kopplade på mina lurar och stack iväg istället. Inte värst mycket för uppvärmning, sen ville jag inte att de skulle behöva vänta på mig uppe på toppen! Så drog igång dunket i lurarna och började tugga höjdmeter!

  • First run done!

Hualigen, bilden tagen 10 sek efter målgång och jag kokar inombords. Hade en svacka på mitten efter tuffa partiet, körde en rullande vätskepaus där i någon sekund innan jag pumpade vidare. Körde stakningen eller spark, ingen mittemellan och försökte hålla högt tryck genom hela backen. Vände mig bakåt med 2km kvar och tyckte tillsynes att jag såg Thorn långt där bak, jag ville verkligen inte bli fångad och tryckte på bra resten av backen.

Gick i mål med bra tryck och hade 200 slag i puls, klockan stannade på 35:08 och då hade vi haft 8 min uppvärmningsfart första biten. Nöjd!

  • Ångestladdningen på nervägen för runda två.

När jag väntade in grabbarna på toppen, tog jag ett kort telefonmöte om helgen som jag återkopplar om längre ner och försökte överleva generellt. Brutalt varmt, låg i skuggan med energi och fick i mig massor av vatten. Men när väl bilen började gå neråt igen, kröp ångesten in och man mådde dåligt att man skulle upp än en gång..

Vid min runda nummer två körde jag lite annorlunda upplägg. Hade ju kört hårt upp första vändan och mycket energi lades ner där. Så nu körde jag 1km och sedan vilade 1 min för att sedan köra igen. Kunde därför få bra tryck igenom hela backen, lite roligare att köra så och nått händer då & då. Var trött, men kunde arbeta in mig i backen och även denna gång en riktigt vass avslutning. Så bara jag köttar på mentalt och fortsätter ”hata livet” så börjar det så småningom ge med sig.

De blir en läxa utav passet de 🙂

  • Thorn, Gillman & Sveriges vackraste frilla 😀

Siffror från passet:

Tid: 01:10

Distans: 14 km

Snitt: 187 slag/min

Max: 207 slag/min

Stigning: 725 höjdmeter

Förbränning: 1600 kcal

Summa samarium var jag nöjd över passet, min prestation och tackade av grabbarna för att jag fick bli med. Mina förutsättningar inför har ju inte varit optimala och formen känns sådär, så det får jag ta in i åtanke och efter dess inverkan vara nöjd över mitt tuggande upp för backen 🙂

Intressant med att ha fintat upp pulsen till 207 slag, det får mig fundera vad jag egentligen har i maxpuls innan jag kollapsar. Var aldrig nära kollaps här, sen brukar det vara enklare att lura upp maxpulsen genom löpning och det får mig börja spekulera om jag kanske kan ha +215 i maxpuls. Så nog slår mitt ekorrhjärta iallafall 😀

  • Slow Cow, som ni har räddad mig på sistone!

Väl hemma så åt jag en riktigt god lunch med kyckling och bulgur, tog en härligt svalkande dusch och nu sipprar på en Slow Cow istället för kaffe. Sockertoppen hade aldrig fungerat utan Slow Cow, när jag sitter på bristningsgränsen om nätterna, knäppte man en burk och kunde få tillbaka fokus. Man tryckte inte i sig massa socker eller koffein, men fortsatt fick bra fokus på uppgiften och kunde verkligen få bra flöde i redigeringen! Ser fram emot O-Ringen nu med Slow Cow i ryggen som stöttepelare!

Även haft telefonmöte igen ang. Torsby Kalaset. Vi har dealat fram och tillbaka för att nu komma till en lösning. Med åtanke av min hektiska tid just nu med träning, arbete, vad som varit och vad som komma skall, har vi nu enats om den bästa lösningen. Jag filmar torsdag vid musiken och de olika händelserna i byn, sedan skickar jag till ett annat produktionsbolag som kliver in resterande dagar detta år. Torsby Kalaset ligger varmt om hjärtat, tillsammans med WC-rullskidor, men känner att det blir bättre så här detta år och jag vill få till det allra bästa till kunden. Bägge parter nöjda och vi kan nu sluta oroa oss. Skönt, jag kommer tillbaka och täcker hela arrangemanget 2019! You bet!

Nu är klockan 13:00 och jag ska ta en liten paus här i livet med lite småpysslande vid kontoret. Så småningom ta mig upp till Farmor för att rulla ut henne i solskenet och sedan vänta in Adam för pass nummer två idag.

Har ett sjuhelsickes pass inplanerat också, vet ej om jag gör det imorgon alt fredag, lite olika aspekter till det som speglar in och jag kan inte skriva ut det just nu 100%. Men att de kommer bli av, de blir det och jag återkopplar såklart mer om det!

Endorphins, i love you!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *