596 kilometer

Efter en lång dag har jag nu kommit tillbaka i sängen och skall backa för en summering.

Jag hade planerat att ta en ”Svensson-kväll” med soffhäng och med tidig trötthet kunna lägga mig till sängs i god tid. Det gick inte. Blev midnatt innan jag kom till kojs, massa saker som behövde fixas och jag ändrade taktik. ”Jag ska va glad för 5h sömn och vakna upp superpigg samt taggad på dagen” var min nya taktik i tanken innan jag somnade.

De funka inte heller. Trött när larmet gick och som tur var jag ganska lättstartad och började lasta bilen med grejer. Brukar vara lättstartad, något jag ser väldigt positivt på och att ta en kaffe i bilen medans regnet föll utanför,  var bara en mysig tanke och något jag såg fram emot. 1300 väskor senare, var jag on the road 06:05.

Resan började i regn och gick över till snöblandat. Vädret svalde verkligen allt ljus från bilen och man åkte i bistert mörker. 1h efter Mora blev det verkligen vinterland och nu åkte man väldigt spårigt. Säkert upp mot 7 cm nysnö på sina ställen och den fortsatte ösa ner. Påträffade också en bil i diket, stannade och kollade att allt var okej. Lurig snö och spårigt gjorde resan nu plötsligt väldigt långsam. Ingen stress för mig dock, så för mig var de inga problem så och resan fortsatte. Ingen skadad i bilen och de väntade på bärgning.

Tappat räkningen på hur många gånger jag åkt upp till Östersund och fortsatt lika förvånad hur jäkla långt det är dit..

Iallafall, åkte direkt till flygplatsen där jag mötte upp flygledaren och vi hade möte om tillstånd att flyga drönare i helgen. Med det avtalet påskrivet åkte jag snabbt in och bytte ut GoPro 6:an som krånglat lite. Vidare till Bryntesson och där var det sjukstuga bland barn & sambo. Jag kommer därför bo på hotell över helgen och även för arbetssynpunkt. En kopp kaffe där och sedan vidare mot nästa anhalt, Sollefteå.

Väl I Sollefteå hade jag då rest nästan 60 mil idag på vinterväglag. Vi åkte o rekade en grej, drog vidare till en polare för Robin tillsammans med en kaffekopp och avslutade kvällen med ett utdraget möte sent in mot midnatt. Planer lades för morgondagen och det kommer bli full fart från start!

Klockan är nu 23:39 och jag lär försöka sova. Bloggar från telefonen och säkert något stavfel eller knepig formulering här o var. Men tyvärr för trött att orka åtgärda det och hoppas ni har överseende. Ska försöka blogga så kvalitativt som möjligt i dagarna här, men det lär bli natt-inlägg! Bara o gilla läget 🙂

Jag är taggad!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *